Servet Yardımcı kimdir, neden TFF adaylığından çekildi?

Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Peki, Servet Yardımcı kimdir, neden TFF adaylığından çekildi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 13:53

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi için daha önce adaylığını açıklayan Servet Yardımcı, karar değiştirdiğini duyurdu. Servet Yardımcı, adaylıktan çekildi. Bu kararın ardından Servet Yardımcı hakkında arama motorları üzerinden araştırma yapılmaya başlandı.  Peki, Servet Yardımcı neden TFF Başkan Adaylığı'ndan çekildi? Servet Yardımcı kimdir, nereli? İşte merak edilenler...

SERVET YARDIMCI KİMDİR, NERELİ? 

Rize'de 26 Aralık 1957'de doğan Murat Yardımcı, futbola amatör olarak başladı. Bir dönem Çaykur Rizespor'da yöneticilik de yapan Yardımcı'nın futbol sevgisi onu Türk futbolunun en önemli isimlerinden biri yapacaktı.

TFF'DE YÜKSELİŞ:

2008 yılında Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na giren Yardımcı, Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. 2012'de başlayan Yıldırım Demirören dönemiyle 1. Başkan Vekili oldu ve Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevini sürdürdü. Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmektedir.

UEFA YÖNETİM KURULU'NA SEÇİMİ:

2015 yılında UEFA Yönetim Kurulu'na girmek için aday olan Yardımcı, ilk denemede seçilemedi. Fakat pes etmedi ve 5 Nisan 2017'deki 41. UEFA Kongresinde yapılan seçimi kazanan Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na girmeyi başardı. 2021'de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi.

SERVET YARDIMCI EVLİ Mİ?

Evli ve 2 çocuk babası olan Yardımcı, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. Kardeşi eski Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı'dır.

TFF BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI:

17 Nisan 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile 2024 TFF Başkanlığı Seçimleri için aday olduğunu açıklayan Yardımcı, daha sonra adaylıktan çekildiğini açıkladı.

SERVET YARDIMCI NEDEN TFF ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ?

Servet Yardımcı'nın TFF Başkan adaylığından çekilme nedeni merak edilerek araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin olarak Servet Yardımcı bir açıklama yaptı:

"Halen, seçimi kazanabilmek için yeterli imza sayısı ve destek elimizde olmasına rağmen, TFF başkan adaylığımdan çekiliyorum. Ayrıca, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden de çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim."