Merih Demiral'ın heykeli mi dikilecek? CHP'den açıklama geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin dikileceği iddia edilmişti. CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 14:03

UEFA Disiplin Kurulu'nun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdiği bildirildi. Karar, futbol camiasında geniş bir şekilde yankı buldu.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin milli futbolcu Merih Demiral ile ilgili aldığı iddia edilen karar bir anda sosyal medyada gündem oldu. 

İddiaya göre, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Merih Demiral'ın heykelinin yapılmasına karar verdi. Bu gelişmelerin ardından CHP'nin basın ve medya kanalından bir açıklama geldi. 

Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

İzmir'e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykeli dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu talebe ilişkin önerge, ilgili mevzuat doğrultusunda detaylı incelenmek üzere ilgili komisyona gönderilmiştir.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA 

Bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Açıklamada, belediyenin heykel dikme kararı olmadığı bildirildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in, ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği, ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.