Gülmemeye çalışan futbolcu Brahima Diarra kimdir? Süper Lig takımıyla mı anlaştı?

İnternet dünyasında gülmemeye çalışan futbolcu olarak bilinen Brahima Diarra sosyal medyada yeniden gündem oldu. Ancak bu sefer gündem olmasının nedeni sosyal medyadaki videosu değil Türkiye’de bir futbol kulübü ile anlaştığı iddiası. Peki hangi takımla anlaştı ve Brahim Diarra kimdir? İşte detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 14:44

Sosyal medyada gülmemeye çalışan futbolcu olarak hafızalara kazınan Brahim Diarra’nın kim olduğu araştırılarak merak ediliyor. Bir futbol karşılaşmasında milli marş okunduğu esnada kameranın önünde durmaması ve gülmemeye çalışmak için çaba sarf ettiği anlar halen sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılıyor.

Brahim Diarra’nın aynı zamanda Türkiye’den bir futbol takımı ile anlaştığı da iddia ediliyor. Diarra’nın Sivasspor ile anlaştığı iddia edilirken kim olduğu da futbolu yakında takip edenler tarafından merak ediliyor.

İşte Brahima Diarra'nın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilen detaylar.

BRAHİMA DİARRA KİMDİR?

Brahima Diarra, 5 Temmuz 2003 yılında Fransa’nın başkent Paris’te dünyaya geldi. Futbol yaşantısı yerel Paris kulübü Montrouge F.C. 92'de başladı. Diarra, ardından Athletic Club de Boulogne-Billancourt'a geçti.

Temmuz 2019'da Fransız Loick Ayina ile birlikte Huddersfield Town'a transfer oldu ve ikisi de bir yıl sonra kulüple profesyonel sözleşmeler imzaladı. 

Diarra, 12 Aralık 2020'de Huddersfield Town formasıyla ilk kez AFC Bournemouth'a karşı 5-0 kaybettikleri EFL Şampiyonası maçında yedek olarak forma giydi.

Diarra, 4 Ocak 2022'de 2021-22 sezonunun geri kalanı için EFL League Two takımı Harrogate Town'a kiralık olarak katıldı.

Diarra, Malili bir ailenin çocuğu olarak Fransa'da dünyaya geldiği için uluslararası alanda Fransa veya Mali'yi temsil etmeye uygundur.

17 Mart 2023'te Diarra, Senegal U23'e karşı Afrika U-23 Uluslar Kupası elemelerinde Mali milli 23 yaş altı futbol takımında oynamak üzere seçildi . 22 Mart 2023'te Senegal'e 3-1 yenildikleri maçta ikinci yarıda oyuna girerek ilk maçına çıktı.