Alexander Bah kimdir ve kaç yaşında? Alexander Bah Galatasaray'a mı gelecek?

Sağ bek arayışını sürdüren Galatasaray’ın Alexander Bah’ı markajına aldığı iddiası gündemde. Peki Alexander Bah kimdir ve kaç yaşında? Alexander Bah hangi takımlarda oynadı. İşte detaylar.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 00:06

Galatasaray için adı geçtiği iddia edilen Alexander Bah kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Alexander Bah’ın futbol kariyeri nasıldır? İşte Alexander Bah hakkında merak edilenler.

ALEXANDER BAH KİMDİR?

Alexander Bah, 9 Aralık 1997 tarihinde Danimarka'nın Årslev şehrinde doğan Gambiya asıllı Danimarkalı bir milli futbolcudur. Sağ bek pozisyonunda görev yapan Bah, şu anda Portekiz'in köklü kulüplerinden Benfica'da forma giymektedir.

ALEXANDER BAH FUTBOL KARİYERİ

Nørreby: Alexander Bah futbola Nørreby takımında başladı.

SønderjyskE: 2016 yılında SønderjyskE'ye transfer olan Bah, burada 3 sezon boyunca forma giydi ve 74 maçta 3 gol atarak 7 asist yaptı.

Slavia Prag: 2019 yılında Çekya'nın Slavia Prag takımına transfer olan Bah, burada 2.5 sezon boyunca forma giydi ve 86 maçta 5 gol atarak 14 asist yaptı.

Benfica: 2022 yılında Portekiz devi Benfica'ya transfer olan Bah, şu ana kadar 32 maçta 2 gol atarak 4 asist yaptı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Bah, 2019 yılında Danimarka milli takımına ilk kez çağrıldı. O zamandan beri 18 maçta forma giydi.

OYUN TARZI

Alexander Bah, hızlı ve teknik bir sağ bek olarak bilinir. Güçlü fiziği ve etkili sağ ayağıyla dikkat çeken Bah, hem savunmada hem de hücumda önemli katkılar yapabilecek bir oyuncu.

BAŞARILARI

SønderjyskE: Danimarka Süper Ligi şampiyonluğu (1)

Slavia Prag: Çekya Ligi şampiyonluğu (2), Çekya Kupası (1)

GÜNCEL DURUM

Alexander Bah, Benfica ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunmaktadır. Piyasa değeri 13 milyon euro olarak tahmin edilmektedir. Galatasaray'ın da transfer listesinde yer alan Bah, son dönemde Türkiye'den de yoğun ilgi görmektedir.