MHP'den anayasa tartışmalarına son nokta! 'Boş ve beyhude'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun "Anayasa'nın dördüncü maddesi olmasın diyoruz" şeklindeki açıklamaları siyasette tartışmalara yol açtı. Bu tartışmalara MHP'den yanıt gecikmedi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:21

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa'nın dördüncü maddesi olmasın diyoruz" şeklindeki açıklamaları siyasette büyük bir tartışma yarattı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, bu tartışmaya sosyal medya hesabından cevap verdi. Özdemir, açıklamasında, mevcut 1982 Anayasası'nın, darbe dönemlerinden kalma ve çağın gereksinimlerine uyum sağlamayan bir metin olduğunu vurguladı. Özdemir, ülkenin sivil ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu bir yeni anayasa yapımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Özdemir, anayasanın ilk dört maddesi hakkında başlatılan tartışmaların ise "boş ve beyhude" olduğunu ifade etti. MHP’nin bu konudaki duruşunun açık ve net olduğunu söyleyen Özdemir, bu maddelerin değiştirilmesi gereksinimi hakkında MHP’nin kesin bir tutum sergilediğini vurguladı.

Özdemir ayrıca, FETÖ ile işbirliği yaptığı iddia edilen grupların ve PKK'yla ilişkili basın organlarının anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesini gündeme getirmesinin, MHP'nin bu konudaki duruşunu sorgulama çabalarının "trajikomik" olduğunu belirtti. Özdemir, bu tür girişimlerin anayasal düzeni bozma amacını taşıyan gruplarla ilişkili olduğunu ve MHP'nin bu tür tartışmalardan etkilenmeyeceğini ifade etti.