Mansur Yavaş CHP'ye ne zaman katıldı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili iddialar gündeme bomba gibi düşmesinin ardından araştırma yapılmaya başlandı. Peki, Mansur Yavaş CHP'ye ne zaman katıldı?

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 09:29

Avukatlık mesleğinden siyasete atılan Mansur Yavaş, öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında yer alarak 1999 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesini yönetmeye başladı. 2009'a kadar sürdürdüğü bu görevde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Yavaş, daha sonra siyasi rotasını değiştirerek 2013'te Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

2014 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Yavaş, oldukça yakın bir sonuçla seçimi kaybetti. Bu seçim, yaşanan tartışmalar ve iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle uzun süre gündeme geldi. Hatta yaşananlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşındı.

2019 yılında tekrar CHP'den aday olan ve Millet İttifakı'nın desteğini alan Yavaş, bu kez büyük bir başarı elde ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yüzde 50,9 gibi yüksek bir oy oranıyla göreve gelen Yavaş, özellikle COVID-19 salgını sürecindeki yönetimiyle takdir topladı. Salgın sürecinde belediye çalışanlarının maaşlarına devam edilmesi, sokak hayvanlarının beslenmesi gibi kararlarla dikkat çekti. Ayrıca, belediyenin bütçe açığını azaltmak için israfları ortadan kaldırarak örnek bir yönetim sergiledi.