İYİ Parti'nin İstanbul adayı belli oldu!

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı belli oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Buğra Kavuncu" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 12:51

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu.

Dün Mecliste onaylanan İsveç’in NATO üyeliği hakkında konuşan Akşener, "İYİ Partimizin hayır oyuna rağmen Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla maalesef kabul edildi. Milli güvenliğimiz için talep ettiğimiz hususlar henüz yerine getirilmemiş muhataplarımız tarafından, kabul edilebilir adımlar henüz atılmamış olduğu halde ülkemizin elindeki çok önemli bir koz adeta bir muammayla elimizden uçup gitmiş oldu. Öyle bir oylama yaşadık ki adeta bir turnusol kağıdı niteliğindeydi. Bir tarafta madde madde şartlar açıklayıp bol keseden atanların, içeride efelenip dışarıda sus pus olanların, daha önce nicesine şahit olduğumuz tornistanlarını izledik. Diğer taraftaysa 'İktidar ile hizalanmayacağız' diyenlerin, 'AK Parti'yle aynı bildiriye imza atmayız' diyenlerin iktidarla birlikte aynı vahim yanlışa el kaldırışlarına şahit olduk. Peki şaşırdık mı? Elbette şaşırmadık. İsveç meselesinde bu tavrı ortaya koyanlar, tıpkı Rahip Bronson rezaletinde ve Kaşıkçı davasında olduğu gibi bir kıskaç siyasetini yine milletimize dayatmış oldular. Terörle mücadele tezkeresini sakıncalı bulup 'hayır' diyenler de, teröre alan açanları NATO’da müttefikimiz yapmakta en küçük sakınca görmediler" ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ'NİN İBB ADAYI BUĞRA KAVUNCU OLDU

Akşener, konuşmasında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nun İstanbul’u istediğini söyleyerek, "Elbette İstanbul’da lansman yapacağız. Bir mecburiyet, bir kişiyi bulamama, herhangi bir aday yokluğundan ziyade Buğra Kavuncu geldi, 'Ben orada il başkanlığı yaptım, bana düşer' dedi. Ben de 'Peki' dedim. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Buğra Kavuncu" ifadesini kullandı.

Akşener, partisinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Turhan Çömez olduğunu açıklarken, Ankara Sincan İlçe Belediye Başkan adayının ise Fatih Koca olduğunu söyledi.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR? 

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Siyasetçi ve iş insanıdır. Şuan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır. Tam ismiyle Satuk Buğra Kavuncu, Edmenton İlkokulunda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesini tamamlayarak devam etti. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP'yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir rol oynadı. 2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi. Orta Asya'da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hâle geldi. 2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti. Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu'nun oğlu, Enver Altaylı'nın yeğenidir. 2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022'de İyi Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi. Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olarak görev alacak.