Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e tepki: “Artık dur denilmelidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikalarını eleştirerek, bu durumun yeni bir hedefinin Lübnan halkı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 16:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikalarına sert tepki gösterdi.

Erdoğan, İsrail’in Lübnan halkına yönelik saldırılarını kınayarak, “Son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir” dedi.

Erdoğan, “Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez” ifadesini kullanarak, İsrail hükümetinin katliamlarına destek veren güçler tarafından cesaretlendirildiğini belirtti.

 “İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık ‘dur’ denilmelidir” diyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere tüm insan hakları kuruluşlarını harekete geçmeye çağırdı.

Türkiye'nin, bu zor günlerinde Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olmayı sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, “İsrail’in Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyorum; saldırılarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.