Ahmet Şık kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Ahmet Şık kimdir sorusu internet arama motorları ve sosyal medyada birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor. TBMM’de yaşanan yumruklu kavganın ardından merak edilen Ahmet Şık’ın hayatı, kariyeri ve siyasi yaşamı hakkında merak edilenleri derledik. Ahmet Şık kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu? İşte cevabı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 22:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 22:48

Aslen Antalya Kumlucalı olan Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970 yılında Adana’da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olan Ahmet Şık, genç yaşta gazeteciliğe adım atmış ve medya dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Gazetecilik mesleğine üniversite birinci sınıftayken Milliyet Gazetesi’nde stajyer olarak başladı. 1991 ile 2007 yılları arasında Cumhuriyet,Evrensel ve Yeni Yüzyıl gibi çeşitli gazetelerle Nokta dergisinde muhabir, Reuters Haber Ajansı’nda foto muhabir olarak görev yaptı.

Ahmet Şık 2005 senesinde Radikal gazetesinde çalışmaya başladı.

Şık, daha sonra siyasete katılma kararı alarak 2018 genel seçimleride Halkların Demokratik Partisinden milletvekili adayı oldu.

Ahmet Şık seçimlerde İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya girdi.

4 Mayıs 2020’de partisinden istifa ettiğini duyuran Ahmet Şık 19 Nisan 2021 yılında Türkiye İşçi Partisi’ne katıldığını açıkladı.