Aşı olmanın faydaları ne?

Aşılar, bağışıklık sistemini, belirli bir hastalığa karşı korumaya yardımcı olan, zayıflatılmış veya ölü virüs veya bakteriler içeren ilaçlardır. Aşılar, çeşitli yollarla uygulanabilir. Örneğin, ağızdan yutulabilirler, enjeksiyon yoluyla uygulanabilirler veya cilt üzerine sürülürler.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 19:51

Aşılar, insan sağlığı için çok önemlidir. Aşılar, çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Aşılar sayesinde, çocuk felci, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, difteri, tetanoz, boğmaca, hepatit B, grip ve menenjit gibi hastalıklar büyük ölçüde önlenmiştir.

Aşı olmanın yararları şunlardır:

Hastalığı önlemeye yardımcı olur. Aşılar, bağışıklık sistemini, belirli bir hastalığa karşı korumaya yardımcı olur. Bu sayede, aşılanan kişi o hastalığa yakalanma riskini azaltır.

Hastalığın şiddetini azaltmaya yardımcı olur. Aşılanan kişi, aşısız bir kişiye göre hastalığa yakalanırsa, hastalığın şiddeti daha az olur.

Hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Aşılanan kişi, hastalığa yakalanırsa, hastalığa daha az süreyle maruz kalır. Bu da, hastalığa yakalanan kişinin, hastalığı başkalarına bulaştırması riskini azaltır.

AŞI OLMANIN ÖNEMİ

Aşılar, bireysel ve toplumsal sağlığı korumak için çok önemlidir. Aşılar, çeşitli hastalıkların önlenmesine ve yayılmasının önlenmesine yardımcı olur.

Aşı olmanın faydaları, aşıların yan etkilerinden çok daha fazladır. Aşıların yan etkileri genellikle hafiftir ve kısa sürede geçer. Aşıların yan etkilerine karşı endişe duyan kişiler, doktorlarına danışabilirler.

Herkesin, yaşına ve sağlık durumuna bakılmaksızın, gerekli aşıları olması önemlidir. Aşılar, sağlıklı bir yaşam sürmek için gereklidir.