Uraz Kaygılaroğlu'na çok büyük tepki! 'Silinip gitmesi gerekiyor'

İstanbul'da iki genç kızın vahşice bir şekilde öldürülmesinin ardından oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun önceden verdiği pozlar yeniden gündeme geldi ve büyük tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 20:25

İstanbul Fatih'te iki genç kızın vahşice öldürülmesi, ülke genelinde büyük bir şok ve öfke yarattı. Cinayetin detayları ve zanlı Semih Çelik'in evinde bulunan karakalem çalışmaları, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Bu trajik olayın ardından, oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun geçmişte paylaştığı bazı pozlar yeniden gündeme geldi ve sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Kullanıcılar, Kaygılaroğlu’nun fotoğraflarının cinayeti normalleştirdiğini savunarak, "Bu ülkenin bu durumundan hepiniz sorumlusunuz" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, "Uraz Kaygılaroğlu’nun bu resmini asla unutamıyorum, bugün bir kız bu şekilde katledildi" gibi ifadeler öne çıktı. Diğer kullanıcılar, "Bu sanat mı şimdi?" ve "Sanatınızın da medeniyetiniz de yerin dibine batsın" gibi sert eleştirilerde bulundu.

Bir diğer eleştiri ise şu şekilde: raz Kaygılaroğlunun yaptığı şeyden sonra çoktan sektörden silinip gitmesi gerekiyordu normalde ama, dizi film sektöründe böyleleri hala başrol teklifleri almaya devam ediyorlar sanat adı altında paylaştığın şeye bak. 

Bazı vatandaşlar, Kaygılaroğlu'nun şiddeti teşvik eden paylaşımlarına da tepki göstererek, "Önce vahşete teşvik et, sonra safa yat" dediler.

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran ve  büyük tepki çeken fotoğrafların ardından Uraz Kaygılaroğlu sessizliğini koruyor.

URAZ KAYGILAROĞLU KİMDİR? 

Uraz Kaygılaroğlu, 30 Haziran 1987'de İstanbul'da doğdu. Lise yıllarında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine 2008 yılında Star TV'deki "Milyonda Bir" dizisinde Berke karakteriyle adım atan Kaygılaroğlu, 2011-2014 yılları arasında "Pis Yedili" dizisinde Canburger rolü ile geniş bir izleyici kitlesi edindi. Bunun yanı sıra "Harem", "Eski Hikâye", "Yedi Güzel Adam", "Baba Candır", "Klavye Delikanlıları" ve "Sefirin Kızı" gibi projelerde de önemli roller üstlendi. 2021'de "Erşan Kuneri" dizisinde de yer aldı.

Kaygılaroğlu, oyunculuğun yanı sıra TRT 1'de "Tam Zamanı" ve "Kuyruk" gibi yarışma programları ile Kanal D'de "Takip" bilgi yarışmasının sunuculuğunu üstlenerek televizyon dünyasında da kendine bir yer edindi.

Sinema kariyerine 2009 yapımı "Mezuniyet" filmi ile adım atan Kaygılaroğlu, "Eltilerin Savaşı", "Ejder Kapanı", "Karakomik Filmler", "Çakallarla Dans 5" ve "Bamsı Beyrek" gibi birçok filmde rol aldı.

Özel hayatında, Haziran 2014'te oyuncu Melis İşiten ile evlenen Kaygılaroğlu'nun 5 Aralık 2016'da Ada adında bir kızı oldu. Ancak çift, Temmuz 2019'da boşandı. 2017 sonunda "Snob Street Food" adlı fast food zincirine ortak olarak iş dünyasına da adım attı.