Sanat dünyasının acı kaybı: Metin Arolat hayatını kaybetti!

Şarkıcı Metin Arolat 52 yaşında hayatını kaybetti. Arolat’ın kaybı, sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 08:35

Şarkıcı Metin Arolat, Kozyatağı'nda bir otelde sahne alırken fenalaşarak bayıldı. İlk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılan Arolat, yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybeden Arolat için arkadaşları sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı. 

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: DELİREBİLİRİM

İki gün önce bir programa katılan şarkıcı Metin Arolat, "Hayatta en çok mutlu olduğum yer sahne. Çocukluğumda kalmış bir insanım" ifadelerini kullanmıştı.

Arolat’ın ani ölüm haberinin ardından programda birlikte yer aldığı Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından "Delirebilirim… Öyle bir çaresizlik…" mesajını paylaştı. Sanat dünyası, Arolat’ın kaybıyla derin bir üzüntü yaşıyor.

METİN AROLAT KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

28 Mayıs 1972'de İzmir'de doğan Türk şarkıcı ve yönetmen Mehmet Metin Arolat, 20 Eylül 2024 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde sahnedeyken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Arolat, Çerkes bir anne ve İstanbul kökenli bir baba ile dünyaya geldi. Babası Türk Hava Yolları'nın logosunu tasarlayan isimken, ailesi arasında ünlü şair Ali Mümtaz Arolat ve gazeteci Osman Saffet Arolat gibi tanınmış isimler yer alıyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra, abisinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine İstanbul'a taşınarak yönetmenlik ve müzik kariyerine odaklandı.

İlk iş deneyimine Osman Üstündağ’ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak başlayan Arolat, çalıştığı kısa filmle Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülü kazandı. Amerika'da Illinois Üniversitesi'nde reklamcılık eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Tarkan'ın klip çekimlerinde yer aldı.

Mehmet Metin Arolat, müziği ve yönetmenlik kariyeriyle Türk sanat dünyasında önemli bir iz bıraktı.