Necati Şaşmaz kimdir? Necati Şaşmaz'ın tam adı nedir? Polat Alemdar ne iş yapıyor?

Bir zamanların efsane dizisi Kurtlar Vadisi'nin yeniden ekranlara döneceği iddia edildi. İddiaların ardından Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz ile ilgili birçok konu merak edilerek araştırılmaya başlandı. Peki, Necati Şaşmaz kimdir? Necati Şaşmaz'ın tam adı nedir? Polat Alemdar ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:42

Bir zamanların efsane dizisi, milyonları perşembe akşamları televizyon ekranına kilitleyen Kurtlar Vadisi ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. 

Dizinin ‘Kurtlar Vadisi Kaos’ ismiyle dijital bir platformda yayınlanacağı çıkan iddialar arasında yer aldı. Kurtlar Vadisi Kaos’un Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen'de yayınlanacağı konuşulmaya başlandı.

Dizinin ‘Kurtlar Vadisi Kaos’ ismiyle bir dijital platformda yayınlanacağı iddiaları sosyal medyayı salladı.Bu gelişmelerin ardından Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz’ın biyogrifisi merak edilerek araştırılmaya başlandı. Peki, Polat Alemdar ne iş yapar? Necati Şaşmaz'ın kaç çocuğu var? Necati Şaşmaz'ın tam adı nedir?  Polat Alemdar kaç dil biliyor? Kurtlar Vadisi Kaos oyuncuları kimler? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte detaylar...

"Kurtlar Vadisi", 15 Ocak 2003 tarihinde Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla izleyicilerle buluşmaya başladı. Bu tarih, Türk televizyon tarihinde önemli bir dönemeç olarak kabul edilirken, dizi aynı zamanda geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle takip edildi. Polat Alemdar karekterini canlandıran Necati Şaşmaz, Kurtlar Vadisi'ne 2.bölümde dahil oldu. Polat Alemdar'ın üst düzey devlet görevlisi olduğu biliniyor.  Aynı zamanda,  Polat Alemdar, İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça ve Kürtçe dillerini çok iyi bir şekilde konuşur. Aynı zamanda, her türlü silah ve dövüş konusunda uzmanlaşmış bir karakterdir.

NECATİ ŞAŞMAZ KİMDİR? 

Muhammed Necati Şaşmaz (d. 15 Aralık 1971, Harput), Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve iş insanıdır. Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı Polat Alemdar karakteriyle tanınmıştır.

Zaza kökenli olan Şaşmaz, Harput'ta dünyaya geldi. Abdulkadir - Sahil Şaşmaz çiftinin oğludur ve Raci Şaşmaz ile Zübeyr Şaşmaz adında iki kardeşi vardır.

Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra üniversite sınavını kazanamayınca önce Kanada'ya ardından da ABD'ye gitti. Amerika'da altı yıl geçirdi ve çalışma ve oturma izni sağlayan yeşil kartı aldı. 1999 Gölcük Depremi'nden sonra bedelli askerlik yapmak üzere Kütahya'da 28 gün askerlik yaptı.

2001 yılında ailesini ziyaret ve tatil için Türkiye'ye geldiği sırada, 11 Eylül 2001 tarihinde Amerika'da yaşanan saldırılar nedeniyle Amerika'ya dönemeden geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre Ukrayna'ya gitti, daha sonra Türkiye'ye döndü.

Türkiye'de yaşamaya karar veren Necati Şaşmaz, Ankara'da sigorta acentesi açtı. Ancak, kardeşi Raci Şaşmaz aracılığıyla tanıştığı Osman Sınav sayesinde bir dizi projesinde yer alması teklif edildi. Bir ay düşündükten sonra teklifi kabul etti ve hayatı Kurtlar Vadisi projesiyle tamamen değişti.

Kazandığı şöhretle özel hayatının kalmadığını belirten Şaşmaz, "Beni sadece Ankara'da ismimle çağırıyorlar, İstanbul'da herkes Polat diyor." şeklinde ifade etmiştir.

Şaşmaz, 2 Kasım 2014'te kendi kullandığı aracın kontrolden çıkması sonucunda trafik kazası geçirdi. Çenesinde kırık olduğu tespit edildi ve ameliyat edildi.

Ayrıca Şaşmaz, 2022 yılında Dağlık Karabağ Savaşı'nda gazi olan Azeri askerlerle bir araya geldi.

NECATİ ŞAŞMAZ'IN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

2 Aralık 2012 tarihinde, Ömer Lütfi Mete'nin yeğeni Nagehan Kaşıkçı ile evlendi. Bu evlilikten Ali Nadir ve Yusuf Emir adında iki oğlu dünyaya geldi. Ancak, çiftin yolları 2021 yılında ayrıldı ve boşandılar.

KURTLAR VADİSİ KAOS OYUNCULARI KİMLER?

Bir dijital platformda yayınlanacağı iddia edilen Kurtlar Vadisi Kaos'un oyuncuları da merak konusu oldu. İddialara göre, Kurtlar Vadisi Kaos'ta Necati Şaşmaz'ın yanı sıra, Erhan Ufak, Serdar Akkaya, Erkan Sever, Hakan Boyav ve Ayşegül Çınar gibi isimlerin de yer alacak.