Mazhar Alanson'u kahreden haber!

MFÖ grubu üyesi Mazhar Alanson aldığı haber ile yıkıldı. Mazhar Alanson'un 50 yaşındaki kızı Melek Eda Alanson hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 15:11

Mazhar Alanson’un ilk eşi Hale Alanson’dan olan kızı Melek Eda Alanson'un vefat haberi kısa sürede duyuldu. 50 yaşındaki Melek Eda Alanson'un ani vefatı sevenlerini üzdü. 

MAZHAR ALANSON KİMDİR? 

Mahmut Mazhar Alanson, 13 Şubat 1950'de Ankara'da doğmuş, Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu olarak müzik ve tiyatro dünyasında önemli bir yer edinmiştir. En çok, Mazhar Fuat Özkan grubunun vokalisti olarak tanınmaktadır.

Mazhar Alanson'un ailesi, sanat camiasında köklü bir geçmişe sahiptir. Babası Ferruh Alanson, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda baş trompetçi olarak görev yaparken, annesi Melek Alanson ilkokul öğretmenidir. Ailedeki sanat mirası, Alanson'un sanata olan yatkınlığını desteklemiştir. Çocukluğunu Ankara'nın Cebeci semtinde geçiren Mazhar, müzikle erken yaşlarda tanışmıştır. Ortaokulu TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra, Kadıköy Maarif Koleji'nde lise öğrenimine başlamış, ancak mezun olmadan okuldan atılmıştır.

Lise yıllarında gitar çalmaya başlayan Alanson, birçok müzik aletine ilgi göstermiştir. 1966 yılında Fuat Güner ile tanışarak Kaygısızlar grubunu kurmuş ve dönemin popüler müzik eserlerini seslendirmiştir.

Mazhar Alanson, müzik kariyerine 1971 yılında başladığı "Diloy" adlı şarkıyla adım atmıştır. 1974'te Fuat Güner ile birlikte Mazhar ve Fuat ikilisini kurmuş ve Türküz Türkü Çağırırız albümünü kaydetmiştir. Bu albümdeki eserler, halk ozanlarının şiirlerinden bestelenmiştir.

Aynı yıl Özkan Uğur, Galip Boransu ve Ayhan Sicimoğlu'nun gruba katılmasıyla İpucu Beşlisi adını almışlardır. Grubun "Heyecanlı" isimli ilk 45'liği büyük beğeni toplamıştır. Daha sonra, Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Seyyal Taner gibi sanatçılarla çalışma fırsatı bulmuştur.

Tiyatro kariyerine dönüş yaparak Ferhan Şensoy’un "Şahları da Vururlar" adlı müzikalinde rol almış ve bu eserle tekrar sahneye çıkma fırsatı bulmuştur.

MAHMUT MAZHAR ALANSON'UN KAÇ ÇOCUĞU VAR? 

Mazhar Alanson, 1970 yılında ilk eşi Hale Alanson ile tanışarak 1972'de evlenmiştir. Bu dönemde Türküz Türkü Çağırırız albümünde vokal olarak yer almıştır. Çiftin Eda ve Hilmi adında iki çocuğu olmuştur.

2002 yılında solo albümünü çıkaran Mazhar Alanson, aynı yıl eşi Hale Alanson'dan ayrılmıştır. Bir yıl sonra, daha önce tanıştığı Biricik Suden ile evlenmiştir.