Belçim Bilgin Kimdir? İşte Oynadığı Filmler ve Hayatı Hakkında Detaylar

Belçim Bilgin, magazin dünyasının tanıdığı bir isim olup, son dönemde sosyal medyada ön plana çıkmıştır ve hayatıyla ilgili merak edilen soruları yanıtlamak üzere detaylı bir inceleme yapıyoruz. İşte Belçim Bilgin hakkında merak edilen tüm bilgiler...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:31

Magazin dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan Belçim Bilgin, son dönemlerde sosyal medyada adından sıkça söz ettiriyor. Peki, Belçim Bilgin kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte, bu merak edilen soruların cevapları ve oyuncunun kariyeri hakkında detaylar...

BELÇİM BİLGİN KİMDİR?

Belçim Bilgin, 31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da doğdu. Aslen Ankaralı olan Bilgin, ilk eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra ailesinin İskenderun'a taşınmasıyla burada ortaokul ve lise eğitimini aldı. 1999 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü'ne başladı. Ancak tiyatroculuk tutkusu onu oyunculuk kariyerine yönlendirdi ve bu doğrultuda Yılmaz Erdoğan'ın derslerine katıldı.

Oyunculuk kariyerine adım atan Belçim Bilgin, ilk olarak Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği "Sıfır Kilometre" adlı filmde başrol oynadı ve bu filmle dikkatleri üzerine çekti. Ardından "Dol" adlı bir diğer filmde rol aldı. Oyunculuk yeteneği ve başarısı ile kısa sürede adını duyuran Bilgin, uluslararası alanda da tanınmaya başladı.

BELÇİM BİLGİN KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Belçim Bilgin, 31 Ocak 1983 doğumlu olup, yazının hazırlandığı tarih itibarıyla 41 yaşındadır. Ankara doğumlu olan oyuncu, aslen Ankaralıdır.

BELÇİM BİLGİN HANGİ FİLMLERDE ROL ALDI?

Belçim Bilgin, kariyeri boyunca birçok filmde yer aldı. İşte, Bilgin'in rol aldığı bazı filmler:

Annemin Yarası (2015)      Çalsın Sazlar (2014)      Sadece Sen (2014)      Kelebeğin Rüyası (2013)      Gergedan Mevsimi (2012)      Kurtuluş Son Durak (2011)      Aşk Tesadüfleri Sever (2011)      Güldünya (2009)      Hatırla Sevgili (2006) ve daha birçok filmde rol aldı.

Belçim Bilgin, sadece oyunculuk kariyeriyle değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katılarak toplumsal farkındalık yaratmaya çalışmıştır.