Akala kimdir? Akala müziğe nasıl başladı?

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ile ismi anılan İngiliz rapçi Akala ile ilgili arama motorları üzerinden araştırmalar sürüyor. Peki, Akala kimdir? Akala müziğe nasıl ve ne zaman başladı?

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 10:55

49 yaşındaki ünlü aktris Angelina Jolie'nin, genç şarkıcı Akala ile aşk yaşadığına dair iddialar, magazin dünyasında uzun süredir konuşuluyor. Jolie’nin 9 yaş küçük olduğu bilinen Akala’nın, Instagram’da ünlü aktrisi takip etmesi, bu aşk söylentilerini yeniden alevlendirdi. Peki, Akala kimdir? Akala müziğe nasıl ve ne zaman başladı? İşte Akala'nın biyografisi..

AKALA KİMDİR? AKALA MÜZİĞE NASIL VE NE ZAMAN BAŞLADI? 

Akala, gerçek adıyla Kingslee James McLean Daley, 1 Aralık 1983'te Londra'nın Kentish Town bölgesinde dünyaya gelmiştir. Bir İngiliz rapçi, gazeteci, yazar, aktivist ve şair olarak tanınan Akala, müzik kariyerine 2003 yılında kendi bağımsız müzik şirketi Illa State Records aracılığıyla başlamıştır. Sahne adını, "hareketsiz" anlamına gelen Budist terimi Acala'dan almıştır.

AKALA'NIN MÜZİK KARİYERİ VE BAŞARILARI

Akala, 2006 yılında MOBO Ödülleri'nde En İyi Hip Hop Sanatçısı seçilmiş ve Birleşik Krallık’taki en etkili 100 Siyah İngiliz’in yıllık Güç Listesi'ne dahil edilmiştir. Müzik kariyerine 2004 yılında yayımladığı The War Mixtape ile başlamış, ardından 2006'da It's Not a Rumour adlı ilk albümünü çıkararak dikkat çekmiştir. Bu albümdeki "Shakespeare" adlı parça, onun "The Black Shakespeare" unvanına bir gönderme niteliği taşımaktadır.

2007'de Comedy Tragedy History adlı tekli, Akala’nın dikkat çeken performanslarından biri olmuştur. BBC Radio 1Xtra’da canlı bir oturumda Shakespeare oyunları başlıklarıyla bir dakikalık bir rap yazıp seslendirmiştir. Bu performansı, daha sonra tekli haline getirilmiştir.

ALBÜMLERİ VE PROJELERİ

Akala, 2010 yılında DoubleThink adlı üçüncü stüdyo albümünü yayımlamıştır. Bu albüm, George Orwell’in Nineteen Eighty-Four romanının temalarından ilham almıştır. Sonraki yıllarda Knowledge Is Power ve The Thieves Banquet gibi projelerle kariyerine devam etmiştir.

CANLI PERFORMANSLAR VE ETKİNLİKLER

Akala, 2007 yılında Vietnam'da kendi ana konserini veren ilk hip hop sanatçısı olarak tarih yazdı. Glastonbury, Reading, Leeds gibi büyük müzik festivallerinde sahne aldı ve Nas ile Damian Marley gibi ünlü sanatçılarla birlikte turlara katıldı.

Akala, müzik kariyerinin yanı sıra aktivist kimliğiyle de tanınmaktadır. Sosyal adalet, eğitim ve kültürel konular üzerine düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşarak, toplumda olumlu bir etki yaratmayı amaçlamaktadır. Müzikal yetenekleri ve toplumsal duyarlılığı ile Akala, günümüzde İngiltere’nin en etkili sanatçılarından biri olma yolunda ilerlemektedir.