Türkiye’de satılan İsrail markalarının güncel listesi!

Son dönemde, İsrail malları ve ürünleri hakkında boykot çağrıları artış gösteriyor. Vatandaşlar, İsrail markalarını öğrenerek bu ürünleri boykot etmek istiyorlar. Bu boykotlar, İsrail hükümetinin savaş politikalarını protesto etmek amacıyla uluslararası arenada yaygın olarak destekleniyor. Peki, Türkiye'de hangi İsrail markaları boykot ediliyor? İşte güncel listesi...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:19

İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarına tepki olarak, Türkiye'de İsrail ürünlerine boykot çağrıları artıyor. Bu boykotlar uluslararası arenada da geniş bir destek buluyor. Hangi ürünlerin boykot edilmesi gerektiği konusunda bilgi arayanlar için güncel bir liste hazırladık. İşte,  Türkiye’de satılan İsrail markalarının güncel listesi!

Ürün Kategorisi İsrail Markaları Meyve Suyu Tropicana, Schweppes Süt Ürünleri Tnuva, Strauss Deterjan Ariel, Vanish, Dash, Finish Kahve Nescafe, Tassimo, Starbucks Çay Lipton, Dilmah Şekerleme Elite, Strauss Dondurma Walls, Ben & Jerry's Meyve ve Sebze Carmel Agrexco, Agrexco Alkollü İçecekler Mey-İçki, Carmel Winery Asitli İçecekler Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos) GIDA VE İÇECEK FİRMALARI Marka Ürün Kategorisi Danone Gıda Maggi Gıda Jacobs Kahve Banana (marka) Meyve McDonald's Fast Food Burger King Fast Food Knorr Gıda Calve Gıda Ahava Kozmetik (Gıda Boykotuna Dahil) Angel Bakeries Fırıncılık Ürünleri Arcaffe Kahve Bamba (snack) Atıştırmalık Berman's Bakery Fırıncılık Ürünleri Bezeq İletişim (Listeye Dahil Edilebilir) Bissli Atıştırmalık Carmel Agrexco Meyve ve Sebze Carmel Winery Şarap Cofix Kahve Cow Chocolate Şekerleme Domaine du Castel Şarap Ein Gedi Mineral Water Su Goldstar (beer) Bira Hamashbir Lazarchan Perakende (Listeye Dahil Edilebilir) Landwer Coffee Kahve Leibish & Co. Gıda Lone Tree Brewery Bira Maariv (newspaper) Gazete (Listeye Dahil Edilebilir) Osem (company) Gıda Prigat Meyve Suyu SodaStream Gazlı İçecek Makinesi Sun d'Or Gıda Strauss Group Gıda ve Şekerleme Tnuva Süt Ürünleri Wissotzky Tea Çay YVEL Şarap BURBERRY: BURBERRY HANGİ ÜLKEYE AİT? BURBERRY İSRAİL MARKASI MI?

Burberry Grubu Kamusal Limited Şirketi, köklü geçmişi ve ikonik tasarımlarıyla moda dünyasının en önemli aktörlerinden biridir. 1856 yılında Thomas Burberry tarafından kurulan şirket, Britanya kökenlidir ve kıyafet, parfüm ve moda aksesuarları üretmektedir.

Burberry'nin en bilinen özelliği ise kuşkusuz kendine özgü ekose desenidir. Bu desen o kadar popüler hale gelmiştir ki, dünyanın en çok taklit edilen ticari markalarından biri haline gelmiştir.

Şirketin en meşhur ürünü ise kurucusu Thomas Burberry tarafından icat edilen trençkotlarıdır. Bu ikonik trençkotlar, şıklığın ve zarafetin sembolü olarak kabul görmektedir. Burberry, zamanla mağazalarını ve özel satış hakkını dünya çapında yaygınlaştırmıştır. Ürünleri o kadar beğenilmiştir ki, Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Galler Prensi Charles tarafından şirkete Kraliyet Sertifikası bahşedilmiştir.

Günümüzde Burberry'nin CCO'su Christopher Bailey'dir. Şirket ayrıca Londra Borsası'na girmiş ve FTSE 100 Endeksi adlı finansal birliğe dahil olmuştur. Business Weekly'ye göre ise Burberry, dünyanın 98. en değerli markasıdır.

Burberry, köklü geçmişi, ikonik tasarımları ve yüksek kalitesiyle moda dünyasında zirvede yer alan bir şirkettir. Ekose deseni ve trençkotlarıyla tanınan Burberry, kraliyet ailesinin de tercihi olmayı başarmıştır.