Tolga Savacı'nın eşi Nermin Bezmen kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Tolga Savacı'nın eşi Nermin Bezmen kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan sorular arasında yerini aldı. Peki, Tolga Savacı'nın eşi Nermin Bezmen kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 19:13

 Tolga Savacı'nın eşi Nermin Bezmen kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılan sorular arasında yerini aldı. Peki,  Tolga Savacı'nın eşi Nermin Bezmen kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte yanıtı...

80'li yıllarda çekilen Yeşilçam filmlerinin sevilen oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında yaşamını yitirdi. Savacı'nın üzücü haberini eşi Nermin Bezmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama paylaşımında duyurdu. Tolga Savacı ve eşi Nermin Bezmen hakkında merak edilen sorular ise vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılmaya başlandı..

TOLGA SAVACI'NIN EŞİ NERMİN BEZMEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Nermin Bezmen, 1954 yılında Antalya'da doğdu. Eğitim hayatına Maçka İlkokulu'nda başladı ve Atatürk Kız Lisesi'nde devam etti. Son sınıftayken AFS bursu ile Amerika'ya gitti ve Türkiye'ye döndükten sonra Sultanahmet Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 1975 yılında iş adamı Pamir Bezmen ile evlendi ve Pamira ve Cazım adında iki çocuğu oldu.

Yönetici sekreterliği, Türk el sanatları ve resim gibi alanlarda kendini geliştiren Bezmen, sonunda yazarlık tutkusunu keşfetti. İlk romanını 1991 yılında kaleme aldı ve bu romanla büyük bir çıkış yakaladı.

Ailesinin geçmişine ışık tutan Bezmen, anne tarafından dedesi Kurt Seyit'in ve onun babası Mirza Mehmet Eminof'un hayat hikayesini anlatan bir roman serisi yazdı. 1992 yılında basılan ilk kitapta, Kurt Seyit'in Rus Shura ile yaşadığı aşkı ve Bolşevik Devrimi öncesindeki Karpatlar Cephesi'nde yaşadıklarını anlattı. Bu kitap, Kurt Seyit'in St. Petersburg'a dönüşünü, Shura ile Sinop'a ve İstanbul'a gidişini de konu aldı. Bezmen, bu romanı yazarken anneannesi Murka'nın anılarından ve birçok kitap ve dergi araştırmasından yararlandı.

2009 yılında Pamir Bezmen'in vefatından sonra 2015 yılında oyuncu Tolga Savacı ile evlenen Nermin Bezmen, üretken bir yazar olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ressam ve yazar kimliğinin yanı sıra hayalperest bir ruha sahip olan Bezmen, eserlerinde tarih ve kurguyu ustalıkla harmanlayarak okurlarını büyülemeye devam etmektedir.

TOLGA SAVACI KİMDİR?

6 Mayıs 1963'te İstanbul'da doğan Tolga Savacı, Fransız Koleji'ni bitirdikten sonra 1983 yılında İtalya'da mankenlik eğitimi aldı.

Savacı, 1985 yılında Banu Alkan'la başrolde yer aldığı "Arzu" filmiyle beyazperdeye adım attı.

Tolga Savacı, 80'li yıllarda Banu Alkan ve Hülya Avşar başta olmak üzere birçok kadın yıldızla çeşitli filmlerde yer aldı.

2015 yılında yazar Nermin Bezmen'le evlenen Savacı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşamaya başlamıştı.