Şevval Sam kimdir? Şevval Sam nereli, kaç yaşında?

Yaşına rağmen son dönemde genç ve fit duruşu ile gözleri üzerine çeken Şevval Sam'ın hayatı merak ediliyor. Şevval Sam'ın nereli olduğu ve kaç yaşında olduğuna dair merak edilen bilgileri haberimizde sizler için derledik. Şevval Sam Nereli? Şevval Sam Kimdir? Şevval Sam'ın oynadığı film ve diziler. İşte merak edilen detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:41

Şevval Sam, 11 Kasım 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk oyuncu ve müzisyendir. Annesi Leman Sam ve babası Selim Sam da müzisyendir. Kendinden iki yaş büyük Şehnaz Sam adında bir ablası vardır.

EĞİTİM

İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda tamamlamıştır.Liseyi İstanbul Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi restorasyon bölümünde okumuştur.Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde tamamlamıştır.

KARİYERİ

Oyunculuk: 1993 yılında "Kurtlar Vadisi" dizisinde rol alarak oyunculuğa başlamıştır. Bu diziden sonra "Yalan Dünya", "Muhteşem Yüzyıl", "Kırmızı Oda" gibi birçok popüler dizide rol almıştır.

Müzik: 2006 yılında "Sek" adlı ilk stüdyo albümünü çıkarmıştır. Bu albümü 2007 yılında "İstanbul's Secrets" ve 2008 yılında "Karadeniz" albümleri takip etmiştir.Sunuculuk: 2023 yılında "Şarkılar Bizi Söyler" programında sunuculuk yapmaya başlamıştır.

ÖDÜLLERİ

2006 yılında Kral Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü kazanmıştır.2012 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Kadın Komedi Oyuncusu" ödülünü kazanmıştır.

ÖZEL HAYATI

1993-1999 yılları arasında Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Metin Tekin ile evli kalmıştır. Bu evliliğinden Tarık Emir adında bir oğlu vardır.2015 yılında Erdal Özcan ile evlenmiştir.

Şevval Sam, çok yönlü bir sanatçı olarak Türk sanatına önemli katkılarda bulunmuştur. Oyunculuk, müzik ve sunuculuk alanlarındaki başarılarıyla geniş bir hayran kitlesi kazanmıştır.

ŞEVVAL SAM HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Kendisini "Asi ve Özgür Ruhlu" olarak tanımlar. Hayvanları çok sever ve evinde 5 köpeği vardır. Yemek yapmayı ve misafir ağırlamayı sever.Seyahat etmeyi ve yeni kültürler keşfetmeyi sever.

ŞEVVAL SAM'I SOSYAL MEDYADA HESAPLARI NELERDİR?

Instagram: @sevvalsamTwitter: @sevvalsam

Umarım bu bilgiler Şevval Sam hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olmuştur.