Pişi pizza: Kahvaltının lezzetli ve eğlenceli yüzü

Pişi, Türk mutfağının en sevilen kahvaltı lezzetlerinden biridir. Mayalı hamurdan kızartılarak yapılan pişiyi, farklı malzemelerle zenginleştirerek pizza tadında da hazırlayabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, kahvaltı sofralarınıza renk katacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 16:03

Pişi pizza, son zamanlarda kahvaltı sofralarında sıkça yer alan, hem lezzetli hem de pratik bir tariftir. Klasik pişilerin pizza malzemeleriyle buluşmasıyla ortaya çıkan bu tarif, hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından severek tüketilmektedir.

Pişi Pizza Malzemeleri:

Hamur için:

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Alabildiği kadar un

İç Harç için:

1 adet domates

1 adet biber (isteğe göre)

100 gr sucuk veya sosis

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kekik

Oregano

Pul biber

Tuz

Pişi

Pizza Nasıl Yapılır?

Hamur Hazırlama: Ilık suda mayayı ve şekeri eritin. 5 dakika kadar mayalanmaya bırakın.Ayrı bir kapta un, tuz ve sıvı yağı karıştırın.Mayalı karışımı unlu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru yağladığınız bir kapta üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

İç Harç Hazırlama: Domatesi ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın.Sucuk veya sosisleri de küçük doğrayın.Tavada zeytinyağını ısıtın ve domates ve biberleri soteleyin.Sucuk veya sosisleri ekleyip kavurun.Kekik, oregano, pul biber ve tuz ile tatlandırın.

Pişi Pizza Pişirme: Mayalanan hamuru bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta açın.Açtığınız hamurun üzerine iç harcı yayın.Hamurun kenarlarını iç harcın üzerine kapatın.Tavada sıvı yağ ısıtın ve pişileri kızarana kadar kızartın.Kızaran pişileri rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları:

Hamuru yoğururken un eklemeyi aşama aşama yapın, hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.İç harcı hazırlarken sebzeleri çok fazla suyunu çekmeden soteleyin.Pişileri kızartırken çok fazla yağ kullanmamaya özen gösterin.Dilerseniz sucuk veya sosis yerine pastırma da kullanabilirsiniz.Pişi pizzanızı farklı sebzeler ve baharatlarla da zenginleştirebilirsiniz.