Mevlid Kandili ne zaman? İşte Mevlid Kandili mesajları...

Müslümanlar için kutsal kabul edilen bazı geceler vardır ve bu geceler arasında kandil geceleri önemli bir yer tutar. Bu özel gecelerden biri de Peygamber Efendimizin doğum gecesi olan Mevlid Kandili’dir. Sevdiklerine kandil mesajı atmak isteyen vatandaşlar arayışa başladı. İşte kandil günü mesajları...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 08:07

Bu yıl Mevlid Kandili, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecektir. Müslümanlar için özel ve manevi bir öneme sahip olan bu gün, Hz. Muhammed’in doğumunun anıldığı ve kutlandığı bir zaman dilimidir. Mevlid Kandili, inançlı bireylerin ibadetlerini yerine getirirken sevdiklerine de bu özel günü hatırlatmaları için bir fırsat sunmaktadır.

Bu özel günde, manevi duyguları yaşamak isteyenler, sosyal medya üzerinden veya bireysel olarak hazırlanan resimli Mevlid Kandili mesajlarını paylaşabilir. Sevdiklerinize, büyüklerinize, komşularınıza ve çalışma arkadaşlarınıza Mevlid Kandili mesajları göndererek, Hz. Muhammed’in doğumunu anma ve kutlama amacını daha geniş bir kitleye ulaştırabilirsiniz.

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI VE SÖZLERİ

“Mevlid Kandiliniz mübarek olsun! Bu mübarek gecede dualarınızın kabul olması, yüreklerinize huzur ve mutluluk dolması dileğiyle…”

“Rahmet ve bereketin tüm insanlığa hediye edildiği bu mübarek gecede dualarımızın kabul olması temennisiyle, Mevlid Kandiliniz mübarek olsun!”

"Hz. Muhammed’in doğumunu kutladığımız bu özel günde, dualarınızın kabul olmasını ve hayatınıza bereket getirmesini dilerim. Kandiliniz mübarek olsun."

"Mevlid Kandiliniz hayırlı olsun. Bu mübarek günde tüm dileklerinizin gerçekleşmesini ve gönlünüzdeki huzurun artmasını dilerim."

"Mevlid Kandilinizin size ve sevdiklerinize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim. Kandiliniz mübarek olsun."

"Bu özel gün vesilesiyle, hayatınıza barış ve mutluluk dolu anlar getirmesini dilerim. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun."

Hz. Peygamberimiz(S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.

Allah'a en sevgili ev, içinde ikram gören yetim bulunan evdir." Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun Hayırlı Kandiller!

Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

İslam dini ile âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.