Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağış uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 07:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 07:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Ülkemizin büyük bir kısmının parçalı ve çok bulutlu geçeceği belirtilirken, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul’un Avrupa yakasında yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Rize ve Artvin çevrelerinde ise yağışların çok kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Hava sıcaklıklarının, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde ise mevsim normallerinde kalacağı öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Uyarılar

Meteoroloji, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışların beklenmesi dolayısıyla vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı.