MasterChef  Lahmacun Tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır?

MasterChef 2024'te heyecan dolu yarışmalar hız kesmeden devam ediyor. Her bölümde farklı tariflerle izleyicilerin karşısına çıkan yarışmada, yöresel lezzetlere de sıkça yer veriliyor. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ve püf noktaları nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 07:33

MasterChef 2024'te dün akşam ekranlara gelen kaptanlık oyunu, izleyicileri televizyon başına kilitledi. Haftanın ilk kaptanlık yarışmasında yarışmacılardan geleneksel bir Türk yemeği olan lahmacun yapılması istendi. Ekran başında MasterChef'i izleyenler ise, "Lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ve püf noktaları nelerdir?" sorularını araştırmaya başladı. İşte evde lahmacun yapmanın detayları:

MASTERCHEF 2024 LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler:

İç Harcı İçin:

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 tutam maydanoz

500 gram kıyma

1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber

1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru İçin:

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağı su

LAHMACUN NASIL YAPILIR? İç Harcını Hazırlama:

Soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri birkaç parçaya bölün ve rondodan geçirin.

Doğranmış domates, sarımsak, salça ve maydanozu da ekleyip tekrar rondodan geçirin.

Elde edilen karışımı uygun bir kaba alın. Üzerine kıyma, baharatlar ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.

Karışımın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında dinlendirin.

Hamuru Hazırlama:

Unu bir yoğurma kabına alın, tuz ve şekeri ekleyin. Ortasında bir çukur açın.

Çukura suyu dökün ve kenarlarından un alarak yoğurmaya başlayın.

Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.

Hamuru Şekillendirme ve Pişirme:

 Dinlenmiş hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve eşit şekilde 4 parçaya bölün. Her bir parçayı 3’e bölerek toplam 12 bezeye ayırın.

Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile ince açın. Yaklaşık 23-24 cm çapında açılan hamurların altına pişirme kağıdı yerleştirin.

Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı harcı yayın.

Lahmacunu ısıttığınız tavada altı hafif kızarana kadar pişirin, ardından 250°C’de ızgara ayarında fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

Pişen lahmacunları temiz bir bez ile kapatarak kurumalarını önleyin.

Servis ve İpuçları

Lahmacunlar kısa sürede pişeceğinden, biri pişerken diğerini hazırlamak işinizi kolaylaştırır. Her pişirme için aynı pişirme kağıdını kullanabilirsiniz. Tüm lahmacunları pişirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun!