Kocaeli'de çiftçilere tohum desteği: Başvurular başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörünü desteklemeye yönelik önemli bir adım attı. Sonbahar döneminde, çiftçilere yüzde 75 hibeli yem bitkisi tohumu desteği sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:10

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesini ve çiftçilerin gelir seviyelerinin artırılmasını hedefleyen destek projelerine devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi, "2024 Yılı Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi"ni başlattı. Proje çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli tohum desteği sağlanacak.

Proje Detayları: Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, yaklaşık 3 bin çiftçiye arpa, sütotu ve yem bezelyesi tohumları verilecek. Destekten yararlanmak isteyen çiftçiler, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesiyle belirtilen yerlerde başvuruda bulunabilecek.

Başvuru Yerleri ve Tarihleri: İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Derince ve Körfez ilçelerindeki çiftçiler, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne (Valilik yanı, Real AVM otoparkı) başvurabilecekler. Kandıra ilçesindeki çiftçiler, Kandıra Belediyesi'nin yeni hizmet binasında bulunan Büyükşehir hizmet birimine başvuruda bulunabilecekler. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerindeki çiftçiler 16-17 Eylül tarihlerinde Büyükşehir Gebze Hizmet Binası'na başvurabilirler. Karamürsel ilçesindeki üreticiler ise 19-20 Eylül tarihlerinde Karamürsel KO-MEK binasında başvuruda bulunabilecekler.

Başvurular, 20 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar kabul edilecektir. Bu proje, Kocaeli'nin tarım ve hayvancılığını destekleyerek çiftçilerin ekonomik durumlarını iyileştirmeyi ve tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor.