Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kime ait?

Kayseri'deki olayların ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözünü paylaşmaya başladı. Peki, Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kime ait? işte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:22

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir Suriyeli göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberinin ardından ilçe halkı büyük bir tepki gösterdi. Gece boyunca olaya karşı toplanan kalabalık, bazı araçları devirdi ve iş yerlerine zarar verdi. Suriyeli şüpheli mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklandı.

Olayların ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı. Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin bot; paylaşımların yüzde 68’inin ise provokatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız” 

Öte yandan birçok sosyal medya kullancısı hesaplarından paylaşım yaptırmayı sürdürdü. Yapılan paylaşımlar arasında en çok "Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir" sözü yer aldı. Peki, Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kime ait? İşte detaylar...

Sosyal medyada sıkça paylaşılan ve tam açıklaması 'Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir' sözü, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e atfedilmekte ve birçok yerde kullanılmaktadır. Kullanıcılar, bu sözün gerçekten Atatürk'e ait olup olmadığını ve kendisinin söyleyip söylemediğini internet üzerinde araştırmaktadır.

Birçok yerde 'Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir' sözünün Mustafa Kemal Atatürk'e ait olduğu iddia edilse de yazılı kaynaklarda böyle bir bilginin bulunmadığı da bazı mecralarda belirtilmektedir. Dolayısıyla bu sözün kim tarafından söylendiği belirsizdir ve anonim olduğu düşünülmektedir.

,