Erdal Beşikçioğlu sokak hayvanları projesini duyurdu!

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına ilişkin yeni projesini sosyal medyadan açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 11:56

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sosyal medya hesabı eski adı Twitter yeni adı X'ten sokak hayvanlarına ilişkin önemli bir açıklama yaparak yeni projesini duyurdu. 

Etimesgut Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik dikkat çekici bir proje başlattı. Yapılan açıklamaya göre, sokak hayvanları, kendi bünyelerinde uzman kişiler tarafından eğitilerek belediyenin çeşitli binalarında bekçilik yapacak. Bu yenilikçi uygulama, hem sokak hayvanlarına yeni bir görev sunmayı hem de binaların güvenliğini artırmayı hedefliyor. 

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Can dostlarımız için belediyemizde yeni görevler oluşturacağız. Birimlerimizde, sosyal tesislerimizde ve hatta birçok binamızda onlara ihtiyaç var. Yeni Veteriner Müdürümüz, Türk Ordusunun mayın arama köpeklerinin eğitmeni Faruk Bey, sokak hayvanları hakkında alınmış olan bu karar karşısında can dostlarımızın eğitim sürecini sağlayacak." dedi.

"BARINAKLARIMIZ REHABİLİTASYON VE EĞİTİM MERKEZLERİNE DÖNÜŞECEK"

Başkan Beşikçioğlu açıklamasının devamında, 

"Barınaklarımız rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüşecek. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümü bu süreçte bilgi ve birikimleri ile bizlerin yanında olacak. Sonrasında ise; can dostlarımızı Belediye'de görevlendireceğim. Belediyemizin Fen İşlerinin garajında, Park Bahçelerin garajında, TIR Otoparkımızın garajında, Sosyal tesislerimize ve Belediyemizin onlarca binasına sahip çıkacak can dostlarına, bekçilere ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. 

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR? 

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Ünyeli ve Laz kökenli, annesi ise Priştine'den Ankara'ya göç etmiş bir Arnavut ailenin kızıdır. Ortaöğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladıktan sonra İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu.

Erdal Beşikçioğlu, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na adım atarak İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill'in "yaratıcı drama" atölye çalışmalarına katıldı. Konservatuvar eğitimini 1993 yılında tamamlayan Beşikçioğlu, aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev almaya başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Müdür Vekili olarak görev yaptı.

Beşikçioğlu, 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli oldu. 2022 yılında ise Tirat albümünde, Allame, No.1, Şehinşah ve Şanışer gibi sanatçılarla birlikte "Tirat by Erdal Beşikçioğlu"nu seslendirerek müzik kariyerine de adım attı.