En kolay ve pratik muhallebi tarifi!

Evde kolay mı kolay lezzetli bir muhallebi tarifi hazırlamak istiyorsanız, malzemeleri hazırlayın. Kıvamıyla, kokusuyla bayıla bayıla yiyeceğiniz bu tarif hem kolay hem de oldukça lezzetli.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 12:39

Dışarıdaki gibi muhallebi yapmak isteyenler için hazırlanan bu muhallebi tarifi tam ayarında. Püf noktaları ile anlatılan bu tarifi deneyenler bir daha bırakamayacak. İşte lezzetli mi lezzetli evde muhallebi tarifinin tüm detayları…

MUHALLEBİ TARİFİNİN MALZEMELERİ

•  4 buçuk su bardağı süt

•  3 yemek kaşığı un

• 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme olacak)

• 1 su bardağından biraz daha az toz şeker

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

• 1 paket şeker vanilin

• Üzeri için dilerseniz fındık, antep fıstığı veya tarçın

MUHALLEBİ TARİFİNİN YAPILIŞI

1.Muhallebiye başlamadan önce uygun bir tencereye toz şekeri, unu, sütü ve nişastayı alalım. Ardından tel çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpalım.

2.Ardından tencereyi ocağa alalım ve kıvam alıncaya kadar karıştıralım.

3. Muhallebi iyice koyulaştıktan sonra ocaktan alalım ve içine vanilyayı, tereyağını ekleyelim.

4. Tereyağı muhallebinin içinde eriyene dek karıştıralım. Daha sonra muhallebiyi uygun servis kaselerine alalım muhallebinin üzerini düzeltelim.

5. Muhallebi soğudukça daha koyu bir kıvama gelecektir.

6.Muhallebilerimiz oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streç film ile kaplayalım. Ardından muhallebileri dinlenmesi adına buzdolabında en az 3 saat kadar bekletelim.

7.Güzelce dinlenen muhallebileri dolaptan çıkartalım ve damak zevkimize göre ister fındık, antep fıstığı isterseniz de tarçın ile birlikte süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Muhallebi hazırlarken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Muhallebiyi hazırlarken, pişinceye kadar karıştırmaya özen gösterelim. Muhallebiyi dolapta dinlendirmeye özen gösterelim. Muhallebinin üzerinin kurumaması için streç film ile kapatalım.