Bir yılda kaç mevsim vardır? Bir yıl içinde kaç mevsim yaşarız?

Mevsimler, doğanın bize sunduğu eşsiz bir döngüdür. Tıpkı bir yılın 12 ayı gibi, her mevsim bize farklı deneyimler sunar. Peki “Bir yılda kaç mevsim vardır?” İşte merak edilen sorunun cevabı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 22:26

İlkokul’da öğrenmeye başladığımız konular arasında yer alan mevsimlerle birlikte aylar, günler ve gezenler gibi konular her zaman ilgi çekici olmuştur. Peki bir yılda kaç mevsim vardır? Bu mevsimlerde hangi aylar vardır? İşte sırasıyla mevsimler...

BİR YILDA KAÇ MEVSİM VARDIR?

Bir yılda dört mevsim vardır. Bu mevsimler sırasıyla:

İlkbahar: Genellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsar. Doğanın uyanışı, çiçeklerin açması ve havaların ısınmasıyla karakterizedir.

Yaz: Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları yaz mevsimini oluşturur. En sıcak mevsim olup, güneşli ve uzun günler yaşanır.

Sonbahar: Eylül, Ekim ve Kasım ayları sonbahara denk gelir. Yaprakların sararması ve dökülmesi, havaların serinlemesiyle karakterizedir.

Kış: Aralık, Ocak ve Şubat ayları kış mevsimini oluşturur. En soğuk mevsim olup, kar yağışı ve kısa günler yaşanır.

Not: Mevsimlerin başlangıç ve bitiş tarihleri, bulunduğunuz coğrafi konuma göre biraz farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak yukarıdaki aylar mevsimleri temsil eder.

NEDEN DÖRT MEVSİM YAŞARIZ?

Dünya'nın güneş etrafındaki eksen eğikliği nedeniyle mevsimler oluşur. Bu eğiklik, dünyanın farklı bölgelerinin güneş ışınlarını farklı açılarla almasına neden olur. Bu da sıcaklık ve gün uzunluğundaki farklılıkları ortaya çıkarır ve mevsimleri oluşturur.