Balıkesir namaz vakitleri: 8 Eylül 2024

Balıkesir namaz vakitleri: 8 EYLÜL 2024... Balıkesir namaz vakitleri ile ilgili araştırma yapılıyor. Balıkesir'de yaşayan vatandaşlar ibadetlerini yerine getirebilmek için ezanın saat kaçta okunacağı merak ediyor. İşte, 8 Eylül Pazar 2024 Balıkesir namaz vakitleri...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 23:16

Balıkesir'de yaşayan vatandaşlar için günün namaz vakitleri belirlendi. Dini ibadetlerini zamanında yerine getirmek isteyenler ‘Balıkesir Namaz Vakitleri’ni araştırıyor. İşte, 8 Eylül Pazar 2024 Balıkesir namaz vakitleri...

BALIKESİR NAMAZ VAKİTLERİ: 8 EYLÜL 2024

İmsak: 05:10

Güneş: 06:36

Öğle: 13:11

İkindi: 16:46

Akşam: 19:36

Yatsı: 20:56

Bu vakitler, şehrin genelinde geçerli olan namaz saatleridir ve dini ibadetler için planlama yaparken dikkate alınmalıdır. Namaz vakitleri, mevsimsel değişiklikler ve coğrafi konum nedeniyle değişkenlik gösterebileceği için, güncel ve doğru bilgi almak adına yerel camiler veya dini kaynaklarla da kontrol edilmesi önerilir.

Meleklerin varlığı nasıl ispat edilir?

Melekler, gözlem ve deneye dayanan pozitif bilimlerin ilgi alanı dışında kalan ve duyularla algılanamayan varlıklardır. Onların gözle ve diğer duyu organlarıyla algılanamaz varlıklar oluşu, inkâr edilmelerine gerekçe olamaz.

Pozitif bilimlerin ilgi alanı dışında kalan ve duyu organlarıyla algılanamayan nice varlıkların mevcudiyetine inanıldığı bir gerçektir. Esasen insan aklı meleklerin varlığını reddetmez, bunu mümkün görür.

Bu konuda, kesin bilgi veren, anlamı açık çok sayıda âyet ve hadis bulunmaktadır. Bunlar meleklerin varlığı konusunda müminlerde hiçbir şüphe bırakmaz. Meleklerin varlığı ile ilgili bazı deliller şöyle sıralanabilir:

a) Bütün peygamberler getirdikleri mesajda meleklerin varlığını bildirmişlerdir. Bütün ilâhî dinlerde melek inancı vardır.

b) Allah’ın kelamı olduğunda hiçbir şüphe olmayan Kur’ân-ı Kerîm’de meleklerin varlığına ve özelliklerine ilişkin onlarca âyet bulunmaktadır.

c) Hayatı boyunca hiçbir zaman yalan söylememiş olan Hz. Peygamber (s.a.s.) pek çok hadisinde meleklerden, onların özelliklerinden ve kimi zaman onları gördüğünden bahsetmiştir.

d) Yüce Yaratıcı’nın makro ve mikro âlemde yarattığı varlıklardaki eşsiz güzellik ve mükemmelliği görüp değerlendiren ve bu suretle Allah’ı (c.c.) tesbih ederek yücelten özel varlıkların bulunması aklın kabul edeceği bir husustur.