Yol durumu: Hangi yollarda çalışma var? 29 Temmuz 2024

Yol durumu: Hangi yollarda çalışma var? 29 Temmuz 2024... Türkiye'de yol durumu sürücüler tarafından merak ediliyor. Türkiye'de hangi yollarda çalışmanın olduğu araştırılıyor.Peki yol durumu hakkında Karayolları Genel Müdürlüğü bir bilgilendirmede bulundu mu? Yol durumu: Hangi yollarda çalışma var? 29 Temmuz 2024

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 09:13

Yol durumu: Hangi yollarda çalışma var? 29 Temmuz 2024... Karayolları Genel Müdürlüğü sayfasında Türkiye'de hangi yollarda çalışmanın olduğu ile ilgili bilgilendirme yapıldı mı? Yol durumu: Hangi yollarda çalışma var? 29 Temmuz 2024... Hangi yollarda çalışma var? Ve hangi yollar çalışma nedeniyle kapatılacak?Yol durumu: Hangi yollarda çalışma var? 29 Temmuz 2024...

 İŞTE YOL DURUMU VE KAPALI YOLLAR BÜLTENİ...

Anadolu Otoyolunun Şekerpınar Kavşağı-Orhanlı Kavşağı arasında Güney yolda 26-29 km.leri arasında her gün 22:00-06:00 saatleri arasında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle, Güney yol (Ankara istikameti) kesimler halinde trafiğe kapatılarak trafik diğer şeritlerden gidiş-geliş olarak sağlanmaktadır.

TEM Otoyolu Çerkezköy Kavşağı-Kınalı Kavşağı arasındaki kesimde; Kuzey taşıma yolunda (Edirne İstikameti) 163-176.km.leri arasında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle Kuzey taşıma yolu ( Edirne istikameti) trafiğe kapatılarak ulaşım Güney taşıma yolu ( İstanbul istikametinden ) iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Ankara-Niğde Otoyolunun 160-161.km.leri arasında bakım onarım çalışmaları nedeniyle Ankara istikametinde 3 şeritli yolun sol 2 şeridi kapatılarak, trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

İzmir-Aydın otoyolunun 1-3 km.arasında İzmir Aydın istikametinde Belevi Viyadüğü genleşme derzlerinde yapılacak bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatılacak olup, trafik akışı diğer yönden gidiş- geliş (bant aktarma) şeklinde sağlanmaktadır.

Antalya İl Sınırı- Akseki-İbradı ayrım yolunun 30.31.km.leri arsında patlatmalı kazı çalışması nedeniyle 10:00-17:00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacaktır.Ulaşım Cevizli- Derebucak-İbradı güzergahlardan sağlanmaktadır.

Niğde-Pozantı otoyolunun 22-25.km.leri ile aynı yolun devamı olan O-21/28 yolunun da 0-4.km.leri arasında tüneller mevkiinde kırkgeçit 15.viyadüğünde derz çalışması nedeniyle ulaşım Ankara yönünden çift taraflı olarak sağlanmaktadır.

Trabzon-Maçka yolunun 25. km'sinde bulunan Yeni Maçka tünelinin, bölünmüş yolun Maçka-Trabzon yönündeki tüpünde yapılacak olan elektrik, elektronik sistemleri bakım onarım çalışması nedeniyle 08:00-17:00 saatleri arasında tünel trafiğe kapatılacak olup ulaşım her iki yönde tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Diyarbakır-Elazığ yolunun 25-27.km.leri arasında eksen sağ kesimi yol yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılmış olup ulaşım akışı sol şeritten iki yönlü ( gidiş-geliş ) olarak sağlanmaktadır.

Adapazarı-Bilecik yolunun 13-16.km.leri arası Elektromekanik sistemleri çalışması nedeniyle yol trafiğe kapatılarak ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır.

Kayseri-Niğde yolunun 24-28.km.leri arasında yol yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

​​ YOL DURUMU İÇİN EN GÜNCEL BİLGİLERE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

Yolculuğa çıkmadan önce güncel yol durumunu öğrenmek, hem zamanınızı verimli kullanmanızı hem de olası sürprizlerle karşılaşmanızı önler. Günümüzde birçok farklı platform aracılığıyla yol durumu hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.

İşte yol durumu hakkında bilgi alabileceğiniz bazı kaynaklar:

Karayolları Genel Müdürlüğü: Türkiye'deki karayolları ile ilgili en güvenilir bilgi kaynağıdır. Web sitesi üzerinden veya ALO 159 numaralı telefonu arayarak güncel yol durumu, trafik yoğunluğu, kapalı yollar gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Navigasyon Uygulamaları: Google Maps, Waze gibi navigasyon uygulamaları, gerçek zamanlı trafik verileri sunarak size en uygun rotayı önerir.

Haber Siteleri ve Sosyal Medya: Özellikle yoğun kar yağışı, sel gibi olağanüstü durumlarda haber siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden yol durumu hakkında anlık bilgiler paylaşılabilir.

Radyo Trafik Bültenleri: Radyo istasyonlarının trafik bültenlerinde de yol durumu hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Cep Telefonu Operatörleri: Bazı cep telefonu operatörleri, abone oldukları bölgedeki yol durumu hakkında SMS veya uygulama bildirimleri gönderir.

Yol Durumu Kontrol Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Güncel Bilgi: Yol durumu sürekli değişebileceği için, yola çıkmadan hemen önce bilgi almanız önemlidir.

Alternatif Yollar: Olağanüstü durumlarda alternatif yolları önceden belirlemeniz, zaman kaybetmenizi engeller.

Hava Durumu: Yağmur, kar, sis gibi hava koşulları yol durumunu olumsuz etkileyebilir. Hava durumu tahminlerini de takip etmenizde fayda var.

Trafik Levhaları: Yolda ilerlerken trafik levhalarını dikkatlice okuyarak yol durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.