Yeni Konya Valisi kim oldu? Vahdettin Özkan nelerde görev yaptı, hangi ile atandı?

Valiler Kararnamesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, "Yeni Konya Valisi kim oldu? Vahdettin Özkan hangi ile atandı?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. Arama motorları üzerinden yapılan araştırmanın ardından, "Yeni Konya Valisi kim oldu? Vahdettin Özkan hangi ile atandı?" sorularına yanıt bulundu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:38

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre  İçişleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın Konya Valiliğine atandı.  Ayrıca, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın ataması Manisa Valiliğine gerçekleşti. Peki, eski Konya Valisi Vahdettin Özkan kimdir, nereli, hangi üniversite bölümünden mezun?  Vahdettin Özkan nerelerde görev yaptı? 

VAHDETTİN ÖZKAN KİMDİR, NERELİ, NERELERDE GÖREV YAPTI? 

Eski Konya Valisi Vahdettin Özkan, 1968 yılında Muş’ta dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1989 yılında mezun olduktan sonra, 2002 yılında Kalkınma Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkan, uzun bir kamu hizmeti kariyerine sahiptir.

1990 yılında mülki idare amirliği görevine intisap eden Özkan, kariyerine Bingöl’de kaymakam adayı olarak başladı. Ardından Erzurum Ilıca ve Van Bahçesaray'da kaymakamlık yaptı. Van Vali Yardımcılığı görevinden sonra, OHAL Bölge Vali Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu.

2004-2006 yılları arasında İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunan Özkan, 2010-2013 yılları arasında Şırnak Valisi olarak hizmet etti. Isparta Valiliği ve Kahramanmaraş Valiliği görevlerinden sonra, 10 Haziran 2020 tarihli kararname ile Konya Valisi olarak atanmıştır.

19 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre de, Vahdettin Özkan Manisa Valiliğine atanmıştır. 

YENİ KONYA VALİSİ KİM OLDU? 

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2024 tarihli sayısında yayımlandı. Karara göre, yeni Konya Valisi İbrahim Akın oldu.