TUSAŞ'ta patlama!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde faliyet gösteren Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde bir patlama yaşandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 16:17

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten ötürü patlama meydana geldiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." ifadelerini kullandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.Gelişmelerden kamuoyu…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 23, 2024

Öte yandan patlama ile bir diğer açıklamada, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadeleri yer aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) October 23, 2024