Türkiye'de binlerce insan Filistin için bir araya geldi

Çeşitli şehirlerde sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine düzenlenen yürüyüşlerle Filistin'e destek verildi. Binlerce insan Türk ve Filistin bayrakları, pankart ve dövizlerle İsrail aleyhine, Filistin lehine sloganlar atarak İsrail saldırılarına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 20:25

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nun çağrısına kulak veren on binlerce kişi, Kurtuluş Parkı'ndan başlayarak Türk ve Filistin bayrakları altında Anadolu Meydanı'na yürüdü. Gökleri inleten sloganlarla İsrail'in işgaline ve saldırılarına tepki gösteren kalabalık, Filistin'e olan dayanışmasını bir kez daha gösterdi.

İSRAİL'İN VAHŞETİNE İSTANBUL'DA DUR DEDİLER

Filistin'e Destek Platformu çatısı altında toplanan sivil toplum kuruluşları, Gazze'de bir yıldır süren insanlık dışı saldırıları kınamak için Üsküdar Sahil Meydanı'nda büyük bir miting gerçekleştirdi. Katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail'in vahşetine karşı seslerini yükseltti.

İZMİR'DE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından Bornova Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gazze'ye Bir Nefes" programıyla, Gazze'deki insani krize dikkat çekildi ve dayanışma çağrısı yapıldı.

VAN VE BİTLİS'TEN DESTEK

Van ve Bitlis'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş düzenlenirken Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. 

Samsun, Çankırı, Amasya, Sinop, Sivas, Erzurum, Kars, Iğdır, Erzincan, Ardahan, Antalya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Aksaray'da de binlerce vatandaş Filistin için bir araya geldi.