Türk vatandaşlarını tahliye edecek gemiler Lübnan’a ulaştı

İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle ülkeden ayrılmak isteyen Türk Vatandaşları için yola çıkan Türk Deniz Kuvvetlerine ait 2 gemi Lübnan’a ulaştı. Beyrut'tan tahliye edilenler Mersin Limanına götürülecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 13:35

İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucu Lübnan’da bulunan ve ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için gönderilen Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemiler Lübnan’ın Beyrut Limanına ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, iki adet çıkarma gemisinin tahliye ve yardım malzemesi ulaştırmak amacıyla Lübnan’a yola çıktığı belirtildi.

300 TON İNSANİ YARDIM BULUNUYOR

Ayrıca, dört adet geminin de refakat ve koruma görevine atandığı bildirildi. Beyrut’a ulaşan gemilerde toplamda 300 ton insani yardım malzemesi bulunuyor. Bu malzemelerin, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edileceği ifade edildi.

TAHLİYE ÖNCELİĞİ TÜRK VATANDAŞLARINA

Tahliye operasyonunun öncelikli olarak Türk vatandaşlarını kapsayacağı, ancak Türkiye’den talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da güvenli bir şekilde Lübnan’dan tahliye edileceği vurgulandı.

Bu gelişme, bölgede yaşanan gerginliklerin ardından Türkiye'nin, vatandaşlarının ve dost ülkelerin vatandaşlarının güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.