Ramazan pidesi 2024: İl il fiyatlar belli oldu, işte en güncel liste

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Türkiye genelinde Ramazan pidesi fiyatları da merak konusu olmuş durumda. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fırıncılar odaları tarafından belirlenen fiyatlar, tüketicilerin ve esnafın dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor. Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasıyla bilinir ve her yıl binlerce kişi tarafından tüketilir. Bu yılın Ramazan pidesi fiyatları ise kilogram bazında belirlenmiş olup, illere göre ve pide gramajına göre farklılık gösterebiliyor. İşte, 2024 yılı Ramazan pidesi fiyatlarına dair güncel bilgiler ve detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 19:53

Ramazan ayı, Müslümanlar için bir maneviyat ve paylaşım zamanıdır. Bu ayda oruç tutanlar için iftar sofraları, Ramazan pidesi gibi özel lezzetlerle donatılır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye genelinde Ramazan pidesi fiyatları merakla bekleniyordu. Sonunda, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamalarıyla 2024 yılının Ramazan pidesi fiyatları netlik kazandı. Ancak, bu fiyatlar illere ve pide gramajına göre değişiklik gösteriyor. Peki, hangi ilde kaç TL'ye Ramazan pidesi satılacak? İşte, detaylı bilgiler ve güncel fiyat listesi...

RAMAZAN AYINA ÖZEL PİDE FİYATLARI AÇIKLANDI

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan pidesi fiyatları da belirlendi. Türkiye genelinde, fırıncılar odaları tarafından ilan edilen fiyatlar, illere göre ve pide gramajına göre değişiklik gösteriyor. İstanbul, Ankara, ve İzmir gibi büyük şehirlerde 250 gram Ramazan pidesinin fiyatı 15 TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak bu fiyatlar iller arasında ve gramajına göre farklılık gösterebiliyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2024 yılının Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. Buna göre, pidenin kilogram fiyatı maksimum 60 TL olarak belirlendi. İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirlerde 250 gram Ramazan pidesi 15 TL'den satılacak. Ancak, örneğin İzmir'de 300 gram pide 18 TL'ye, 330 gram pide 20 TL'ye veya 500 gram pide 30 TL'ye satılabiliyor.

Bazı illerde farklı fiyatlandırmalar görülmekte. Bursa'da 330 gram pide 20 TL'ye satılacakken, Aydın'da 250 gram Ramazan pidesi 15 TL'den alıcı bulacak. Trabzon'da ise 500 gram yumurtalı ve susamlı Ramazan Pidesi 30 TL'ye satılırken, yumurtasız ve susamsız olanın fiyatı 28 TL olarak belirlendi. Samsun'da ise bu yıl Ramazan pidesi fiyatı 20 TL olarak belirlenirken, Kütahya'da 440 gram pide 25 TL'ye satılacak.

Genel olarak, Ramazan pidesi fiyatları her ilde ve gramajına göre değişiklik göstermekle birlikte, ortalama bir fiyatlandırma yapıldığında, kilogram fiyatı 60 TL'yi geçmeyecek şekilde düzenlenmiş durumda. Bu da tüketicilerin Ramazan ayında daha uygun fiyatlarla pide temin edebilmesini sağlamak adına bir önlem olarak değerlendirilebilir.