Kıymada domuz eti çıktı: Ünlü köfteci kim?

Domuz eti skandalı gündemde geniş yer buluyor. Ünlü bir firmanın kıymasında domuz eti çıkmasının ardından arama motorları üzerinden, "Kıymasında domuz eti çıkan ünlü köfteci kim?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 11:53

Türkiye, son günlerde domuz eti skandalıyla çalkalanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini yayımlamaya devam ederken, bu listede bir firmanın kullandığı kıymanın içerisinde domuz eti bulunduğu ortaya çıktı. Ancak mahkeme kararı gereği firmanın isminin açıklanmadığı iddia edildi.

Kıymasında domuz eti tespit edilen firmaya ilişkin vatandaşlar arasında çeşitli iddialar gündeme gelmiş durumda.

Kamuoyunda geniş yankı bulan bu skandala ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmamışken, domuz eti skandalı sosyal medyada da en çok tartışılan konular arasına girmiştir.

FATİH ALTAYLI'DAN AÇIKLAMA 

Konuya ilişkin gazeteci Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Altaylı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Çok meşhur bir köfteci, adını veremiyoruz; tazminat davası açarlar diye. Onlar da adları duyulacak diye korkuyorlardır," dedi.

Sözlerine devam eden Fatih Altaylı, isminin açıklanmasını mahkeme kararıyla engelleyen firmanın Türkiye’nin en meşhur köftecisi olduğunu ve 200’e yakın şubesi olduğunu söyledi.  Altaylı, işletmenin günde 100 tona yakın köfte ve döner üretip sattıklarını da söyledi.