Kılıçdaroğlu: “Can Atalay’ı serbest bırakın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir çağrı yaparak Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen ancak tutuklu olduğu için Meclis'te yemin edemeyen Can Atalay'ın serbest bırakılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 17:58
https://bursahayat.com.tr/

Kadir Umut PEHLİVAN

28 Mayıs'ta yapılan seçimde kaybeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen istifa çağrılarına rağmen Genel Başkanlık görevinden istifa etmedi. Seçim öncesinde sık sık gündeme gelen fakat sonrasında bir süredir sessizliğini koruyan Kılıçdaroğlu, bugün Twitter üzerinden yargıya ‘Can Atalay’ı serbest bırakın’ çağrısı yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi :“Seçilmiş milletvekilini hukuksuzca, hakkında karar olmadan hapiste tutmak, sadece onu değil ona oy veren insanları da tutuklamaktır. Erdoğan ve onun ağzına bakıp adaletli karar almaktan korkan adaletsiz hukukçular, sizden bunun hesabını soracağım. Bu topluma daha fazla zarar vermeyin, adaletteki erozyonu durdurun. Can Atalay’ı derhal serbest bırakın.”

Seçilmiş milletvekilini hukuksuzca, hakkında karar olmadan hapiste tutmak, sadece onu değil ona oy veren insanları da tutuklamaktır. Erdoğan ve onun ağzına bakıp adaletli karar almaktan korkan adaletsiz hukukçular, sizden bunun hesabını soracağım. Bu topluma daha fazla zarar…

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 5, 2023