Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıldönümünde TSK'dan anlamlı mesaj

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıldönümünü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 13:02

Fırat Kalkanı Harekatı, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgedeki terör tehditlerini bertaraf etmek amacıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlamıştı. Harekat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük bir özveriyle yürüttüğü önemli operasyonlardan biri olarak tarihe geçti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıldönümünü kutlayan bir mesaj yayımladı. Mesajda, Suriye'deki terör örgütlerine karşı yürütülen başarılı operasyonların önemine vurgu yapıldı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve kahraman Mehmetçiğin mücadelesine övgüde bulunarak, şehitlere rahmet ve gazilere uzun ömürler diledi.

Mesajda şu ifadeler kullanıldı: "Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıl dönümünde, Suriye'deki terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeledeki başarımızı ve kahraman Mehmetçiğimizi gururla selamlıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyoruz."

DEAŞ başta olmak üzere Suriye’deki terör örgütlerine büyük darbe indirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 8’inci yıl dönümünde, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve kahraman Mehmetçiğimizi gururla selamlıyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler… pic.twitter.com/RiNuSBB6hU

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 24, 2024