Farklı inançlardan din adamları “Barışa Çağrı” yaptı

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı işgal ve soykırıma karşı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslüman alimler ve farklı inançlara mensup din adamlarıyla birlikte “Barışa Çağrı” başlıklı ortak basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:32

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslüman ve farklı inançlardan din adamlarıyla birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Gazze’ye başlattığı işgal ve soykırıma dikkat çekerek, bu saldırıların derhal sona ermesini talep etti.

"Barışa Çağrı" başlıklı açıklama Taksim Camii önünde gerçekleştirildi. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, "Asırlar boyunca Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanların barış içinde yaşadığı İstanbul'dan, camilerin, kiliselerin ve sinagogların yan yana olduğu Beyoğlu Taksim’den tüm dünyadaki vicdanlı insanları selamlıyoruz.

Bugün, Filistin’de yaşanan soykırıma karşı insanlığın ortak vicdanının sesi olarak buradayız. Bir yıldır süren katliama karşı sesimizi yükseltmek için bir aradayız" ifadelerini kullandı.

Erbaş, Filistinlilerin son bir yılda eşi benzeri görülmemiş bir katliama maruz kaldığını belirterek, "7 Ekim 2023’te başlayan hukuksuz saldırılar, bölgede büyük bir yıkıma yol açmıştır. 40 binden fazla masum insan hayatını kaybetti; 17 binden fazla çocuk katledildi. Gazze, artık bir masumlar mezarlığına dönüştü. Hastaneler, okullar ve ibadethaneler büyük bir yıkıma uğradı; yüz binlerce insan evlerinden sürgün edildi ve temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı" dedi.

Başkan Erbaş, "Siyonist işgalciler, sadece Filistin’i değil, bölgeyi de kaosa sürüklemekte. Eğer bu duruma bir çözüm bulunmazsa, daha büyük trajedilerin yaşanması kaçınılmaz" diye uyardı. Ayrıca, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Erbaş, dünya genelindeki insanlara seslenerek, "Zulme karşı durmak, aklıselim herkes için bir sorumluluktur. Filistin'deki vahşet, yalnızca Müslümanların değil, tüm insanlığın meselesidir" dedi. Son olarak, "Filistin’in yeniden barışın merkezi olacağına inanıyoruz. İnsanlar olarak birlikte mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.