Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın damadı kim? Berat Şirinat ne iş yapıyor?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın damadı olarak bilinen Berat Şirinat ile ilgili iddialar gündemde yerini koruyor. Peki, Berat Şirinat kimdir, ne iş yapıyor, nereli?

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 14:50

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın İsrail'e yönelik boykot çağrılarında bulunmasının ardından, damadı Berat Şirinat'ın İsrailli bir markanın temsilciliğini yaptığı iddia edildi.Bu iddianın yayılmasının ardından Berat Şirinat'ın biyografisi merak edilerek araştırılmaya başlandı. Peki, Berat Şirinat kimdir, ne iş yapıyor, nereli? İşte detaylar...

BERAT ŞİRİNAT KİMDİR? 

1984 yılında Sakarya’nın Arifiye ilçesinde dünyaya gelen Berat Şirinat, profesyonel yaşamına erken yaşlarda adım atmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2022 yılında tamamlayan Şirinat, mesleki kariyerini akademik çalışmalarıyla birleştirerek başarılı bir yol kat etmiştir.

2002 yılında, günümüzde Şirinat Grup Yatırım AŞ’nin temellerini atan şirketlerin işletme müdürlüğünü üstlenerek profesyonel iş hayatına başlamıştır. Şirinat, çeşitli iç ve dış girişimlerde bulunmuş ve şirketlerini tek çatı altında toplamak suretiyle kurumsallaşma süreçlerini tamamlamıştır.

Otomotiv sektöründe ağırlıklı faaliyet gösteren Şirinat, Sakarya ve Kocaeli illerinde madeni yağ distribütörlüğü, araç bakım servisi, otomobil yedek parça ticareti ve inşaat sektörlerinde iş yapmaktadır. Hedefleri arasında nitelikli istihdamı artırmak, yerlileştirme çalışmalarına katkı sağlamak ve bu süreçte elde edilen deneyimleri gelecek nesillere aktarmak yer almaktadır.

Berat Şirinat, aynı zamanda birçok dernek, vakıf ve ekonomik kuruluşta önemli görevler üstlenmiştir. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Estonya İş Konsey Yürütme Kurulu Üyesi, ASKON Sakarya Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi gibi rolleri bulunmaktadır. Halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Üyesi ve MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif görev almaktadır.

Berat Şirinat, evli ve üç çocuk babası.