Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Yenidoğan Çetesi" hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen skandal hakkında, masum bebeklerin hayatıyla oynayan çete üyelerinin tutuklandığını ve sağlık kuruluşlarıyla ilgili idari işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Erdoğan, devletin bu barbarlığı yapanlardan hesap soracağını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 20:19

Kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen ve SGK'dan para almak için yeni doğan bebekleri özel hastanelere yönlendirerek ölümlerine sebep olan skandal ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu çete operasyonunun ülke gündemine yeni girmiş olmasına rağmen soruşturmanın 1,5 yıl önce başladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde hepimizi derinden sarsan, üzen, müteessir eden, her insanın vicdanını kanatan bir çete operasyonu gündemde. Masum bebeklerin hayatıyla oynayan bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için Cumhurbaşkanı olarak ben de konunun bizzat takipçisi olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“ADLİ VE İDARİ İŞLEMLER GECİKMEKSİZİN YAPILIYOR”

Yürütülen titiz soruşturma sonucunda çete üyelerine operasyon yapılarak elebaşlarının tutuklandığını kaydeden Erdoğan, dosya kapsamındaki 47 şüpheliden 22'sinin cezaevinde olduğunu açıkladı. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın Tekirdağ'daki bir hastaneyi kapattığını ve İstanbul'daki 9 hastanenin ruhsatının iptal edildiğini duyurdu. “Yani 12 masum bebeğin hayatını kaybetmesine yol açan kim varsa, hangi sağlık kuruluşu varsa hepsiyle ilgili adli ve idari işlemler gecikmeksizin yapılıyor” dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı, muhalefet ve muhalif medyanın bu durumu istismar ettiğini, Türk ordusuna yönelik “kimyasal silah kullandı” açıklamasını yapanlarla birlikte hareket etmelerini ve bu iftiraların da kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Masum bebeklerin cenazesi ve ailelerinin acısı üzerinden siyaset yapmak, vicdan tutulmasından başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU TOPA TUTTU

Erdoğan, CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunarak, “Bu ülkede sağlık hizmetleriyle ilgili konuşacak en son kişi, CHP’nin devrik genel başkanı Kılıçdaroğlu’dur” dedi. Sağlık çalışanlarının özverisini vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Bölücü terör örgütü sempatizanlarının da içinde olduğu bu çete, devletimizin vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla sağladığı imkânları istismar ederek böyle alçakça bir vahşeti gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

Devletin, ilk andan itibaren harekete geçtiğini ve gerekli adımları attığını belirten Erdoğan, “Böyle bir barbarlığı yapanlardan işledikleri suçların hesabı en ağır biçimde hukuk önünde sorulacaktır” dedi. Bu açıklamalar, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, konunun takibi sürecek.