Bilecik namaz vakitleri: 6 Ekim 2024

Bilecik namaz vakitlerine ilişkin araştırmalar sürüyor. Arama motorları üzerinden yapılan araştırmanın ardından, "Bilecik namaz vakitleri, Bilecik'te akşam namazı saat kaçta kılınır?" sorusuna yanıt bulundu. İşte Bilecik namaz vakitleri 6 Ekim 2024...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 00:28

Bilecik'te 6 Ekim 2024 Pazar günü namaz vakitleri belirlendi. Müslümanlar, ibadetlerini bu vakitlere göre gerçekleştirecek. İşte Bilecik'teki namaz saatleri:

BİLECİK NAMAZ VAKİTLERİ 6 EKİM 2024 

İmsak: 05:31

Güneş: 06:54

Öğle: 12:53

İkindi: 16:07

Akşam: 18:42

Yatsı: 20:00

AKŞAM NAMAZI NASIL KILINIR? 

Akşam namazı, İslam dininde önemli bir ibadet olarak dikkat çekiyor. Akşam namazının üç rekât farzı, öğle ve ikindi namazlarının ilk üç rekât farzı gibi kılınır. Namaza "Bugünkü akşam namazının farzını kılmaya" diyerek niyet edilir ve tekbir ile başlanır. İlk iki rekât tamamlandıktan sonra oturulur; bu birinci oturuştur ve burada sadece “tehıyyât” okunur. Ardından üçüncü rekâta kalkılır, yalnızca "Besmele" ile Fâtiha okunur, ardından rükû ve secdelere gidilir. Sonrasında oturulur; bu son oturuşta ise “tehıyyât”, “salli-bârik” ve “Rabbenâ âtinâ” duaları okunur. İki tarafa selam verilir. Vaktin darlığı sebebiyle akşam namazının farzında genellikle kısa sûreler tercih edilir.

Akşam namazının sünneti ise, “Bugünkü akşam namazının sünnetini kılmaya” diye niyet edilerek kılınır ve sabah namazının sünneti gibi tam olarak uygulanır. Bu sünnetin altı rekât olarak kılınması müstehaptır; bu durumda bir, iki veya üç selam ile kılınabilir. İki rekâtta bir selam verilerek kılınabileceği gibi, dört rekâtta bir selam verilerek ikindi namazının sünneti gibi de kılınabilir. Altı rekâtın tamamına “Evvâbîn Namazı” denir.

Tek başına kılan bir kişi, akşam namazının farzını sabah namazının farzı gibi açıkça okuyarak kılabilir. Ancak, akşam namazını tek başına kılan biri, cemaatle kılındığını görürse imama uyarak yeniden kılamaz; aksi takdirde, son kıldığı namaz nâfile olur ve üç rekâtlı nâfile namaz yoktur.