Bakan Yerlikaya açıkladı! Kurgu olduğu ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada bir kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan videonun kurgu olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 13:41

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden bir kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan videonun kurgu olduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı'nın ilgili görüntüleri incelediğini ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin E.N.B. adlı çocuğu adresinde güvenli bir şekilde muhafaza altına aldığını bildirdi.

Bakan, E.N.B. adlı çocuğun ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ayrıca, "tehdit ve şantaja maruz kaldığı" iddia edilen görüntülerin, sosyal medyada halkı yanıltıcı şekilde yayımlayan T.D. adlı 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı halkı bir kez daha uyardı.

“Siber devriyelerimiz, algı çalışması yürüten ve halk arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların peşindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, sosyal medyada yayılan dezenformasyonun ciddiyetine dikkat çekerken, güvenlik güçlerinin konuya yönelik etkin mücadelesini de vurguladı.

Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki “Bir Program” üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir.Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 6, 2024