Bakan Yerlikaya açıkladı: En riskli 14 ilde çalışmalar sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Afetlere Hazır Türkiye" hedefi doğrultusunda afet risklerini azaltma anlayışı ile olası senaryolara karşı tüm kurumların birlikte çalıştığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 18:02

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Afetlere Hazır Türkiye" hedefi doğrultusunda, olası afet ve acil durumlara karşı tüm kurumlarla birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, afet risklerini azaltma anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, 29 Nisan 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde AFAD ve Devlet Su İşleri (DSİ) arasında Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü imzalandığını ve bu protokol çerçevesinde çalışmalara hızla başlandığını belirtti.

Karadeniz Bölgesi'nde, risk taşıyan 14 ilde yürütülen "Karadeniz Derelerinde Risk Azaltma ve Islah Projesi" kapsamında 111 iş makinesi ile çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yerlikaya, 2024 yılı boyunca Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 246,2 kilometrekarelik alanda 3.309.885 metreküp hacminde 220.659 kamyon seferine denk gelen ıslah çalışmalarının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, tüm kurumların afet ve acil durumlara karşı önlem alma ve risk azaltma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

"Afetlere Hazır Türkiye" hedefimiz doğrultusunda, afet risklerini azaltma anlayışı ile olası afet ve acil durumlara karşı tüm kurumlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz.29 Nisan 2024 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ’ın himayelerinde AFAD ve DSİ arasında… pic.twitter.com/ueDzLFG4pD

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) September 30, 2024