Bakan Tunç: 'Daha adil bir dünya mümkün'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir paylaşıma bulunarak 'Barış, dünyanın ve insanlığın en büyük ihtiyacıdır.' ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 20:50

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu.

Bakan paylaşımında;

'Barış, dünyanın ve insanlığın en büyük ihtiyacıdır.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlara saygı ve hoşgörü gösterilmesi, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması barışın sağlanmasının temelidir.

Demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerlerin görmezden gelinmesi, terör, şiddet ve insan yaşamına duyarsız tüm girişimler, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir.

Bu durumun en kanlı örneklerinden biri bugün Filistin’de yaşanmaktadır. Geçmişte her dinden insanın barış ve esenlik içerisinde yaşadığı Filistin, günümüzde maalesef kan, gözyaşı, zulümle yıkanmaktadır.

İşgalci İsrail, yaklaşık bir yıldır #Gazze’deki masum sivillerin üzerine bombalar yağdırmakta, soykırım yapmaktadır. 41 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100 bine yakın yaralının bulunduğu Gazze’de, terör örgütü gibi davranan İsrail uluslararası hukuku ve insan haklarını yok saymaktadır.

Sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkeler, işgalci İsrail’in katliamlarına sessiz kalmakta ve yaşanan acıları görmezden gelmektedir.

Kan gölüne dönen Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, masum siviller katliama uğrarken dünyada barıştan söz etmek mümkün değildir.

Tüm dünya Gazze’de yaşanan drama kayıtsız kalsa da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye olarak yaşanan adaletsizliklere ve haksızlıklara karşı durmaya, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Daima Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. ‘Daha adil bir dünya mümkün’ düsturuyla insanlık için barış ve huzura katkı veren adımları atmayı sürdüreceğiz.

Şiddetin olmadığı, iyiliğin ve sevginin egemen olduğu bir dünya temennisiyle… #DünyaBarışGünü' dedi.