ASELSAN'ın 'Aslan'ı! İşte Aslan'ın teknik özellikleri...

ASELSAN tarafından geliştirilen insansız kara aracı Aslan ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki, ASLAN'ın teknik özellikleri nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 13:20

ASLAN, yüksek hareket kabiliyetine sahip, gözetleme ve keşif yapabilen bir insansız kara aracı olarak öne çıkıyor. Otonom veya uzaktan kontrol edilebilen bu araç, lazer güdümlü minyatür füzeler, SARP-L silah sistemi, kablolu drone ve uzun menzil akustik sistem gibi çeşitli faydalı yükleri entegre edebilme kapasitesine sahip.

ASLAN, zorlu arazi koşullarında geçilebilir alan tespiti yaparak, operatöre ihtiyaç duymadan hareket edebiliyor. Araç, 135 cm genişlik, 185 cm uzunluk ve 145 cm yükseklikle, toplamda 750 kg ağırlığa kadar yük taşıyabiliyor. Maksimum hızı saatte 10 km olan ASLAN'ın kontrol menzili ise 1,2 km.

ASLAN'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ Hareket Kabiliyeti: Hendek geçişi ≤ 60 cm, dik eğim ≤ %60, su geçişi ≤ 40 cm Çalışma Süresi: ≤ 7 saat Çalışma Ortamı: -20°C - +49°C Otonomi Özellikleri Sensör füzyonu ve geçilebilir alan tespiti Dinamik yol planlama Gece ve gündüz otonom hareket kabiliyeti Haberleşme Kablosuz ve kablolu bağlantı seçenekleri 4G/LTE üzerinden iletişim

ASLAN ayrıca, ön ve arka LED aydınlatma, 360° kuş bakışı görüntüleme sistemi ve çift yönlü ses iletim sistemi gibi özelliklerle donatılmış.

Faydalı yük seçenekleri arasında SARP-L silah sistemi, kablolu drone ve lazer güdümlü minyatür füze sistemi gibi opsiyonel sistemler yer alıyor. Kontrol konsolu, kolay taşınabilirliği ile dikkat çekerken, uzaktan kablosuz kontrol ve gerçek zamanlı görüntüleme imkanları sunuyor.

ASLAN, modern askeri ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmış bir insansız kara aracı olarak, operasyonel yetenekleriyle öne çıkıyor.