Arif Develi kimdir? Arif Develi öldü mü?

İş insanı Arif Develi 80 yaşında hayata veda etti. Peki, Arif Develi kimdir? Arif Develi nereye defnedilecek? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 10:57

Develi Lokantası’nın kurucusu ve yöneticisi Arif Develi, 80 yaşında hayatını kaybetti. 

ARİF DEVELİ KİMDİR? 

Arif Develi, 1944 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. Babası, Develi henüz üç yaşındayken vefat etmiş, bu durum onun çalışma hayatına erken yaşta atılmasına sebep olmuştur. Altı yaşında, dedesinin restoranında çalışmaya başlamış ve burada ağabeyleri Hayri, Ali ve Nihat Develi ile birlikte görev almıştır. Eğitim hayatına başlamasıyla birlikte iş hayatına da devam etmiştir.

On iki yaşında, ağabeyinin Gaziantep dışına gitmesiyle restoranın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen, sorumluluk sahibi bir birey haline gelmiştir. Mesleki gelişimi, yirmili yaşlarına kadar sürmüştür. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Gaziantep’i terk edip İstanbul’a taşınmıştır.

1966 yılında İstanbul Samatya’da Develi Restoranı’nı açan Arif Develi, 33 yıl sonra, kendi imkânlarıyla Develi Restoranlar Zinciri’nin ilk şubesini Kalamış’ta (1997) kurmuştur. Bugün Develi Restoranları, Arif Develi’nin oğulları Ali ve Nuri Develi tarafından yönetilmektedir.

Arif Develi'nin cenazesi, 10 Ekim Perşembe günü Beşiktaş Barbaros Camisi'nde öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilecektir.