AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

MYK toplantısı sürerken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, 'İsrail’in kendini savunma hakkı var’ cümlesi egemen bir devletin kendini savunma hakkını ifade eden bir cümle olmaktan çıkmıştır. Kim ki ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’ var diyor İsrail’e daha çok çocuk öldürmesi için yetki vermiş oluyor. ' açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 16:45

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

'Tüm bu kararlar çerçevesinde Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin ve diğer kurumların ortaya koyduğu tavrın arkasına bir eylem koyulamadığı için İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni de tehdit etti. Uluslararası kurumların bunu seyretmesi neticesinde ortaya çıkan tablo, en son gelinen yerde Netanyahu hükümeti BM Genel Sekreteri’ni ‘istenmeyen adam’ ilan etti. İnsanlığa ait her değeri karşısına alan soykırımcı bir şebekeyle karşı karşıyayız.

‘İsrail’in kendini savunma hakkı var’ cümlesi egemen bir devletin kendini savunma hakkını ifade eden bir cümle olmaktan çıkmıştır. Kim ki ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’ var diyor İsrail’e daha çok çocuk öldürmesi için yetki vermiş oluyor. 

Başta BM olmak üzere, uluslararası kuruluşların tamamında ortaya çıkan tablo sadece izlemekle ilgili bir tablodur.

BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail’le ilgili çıkması gereken kararların hiçbiri çıkmamıştır.'