Ticaret Bakanı Bolat Dubai iş insanları heyetiyle bir araya geldi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat resmi sosyal medya hesabı X platformu üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Dubai iş insanları heyetiyle bir görüşme gerçekleştirildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 17:25

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X platformundaki paylaşımında, Dubai iş insanları heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Bakan Bolat paylaşımında, "Bugün, Ticaret Bakanlığımızda Dubai Odaları Başkanı Mohammad Ali Rashed Lootah başkanlığındaki heyeti kabul ettik. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ikili ticaret hacmi 2023 yılında bir önceki yıla göre 7 artışla 20 milyar doları aştı. İkili Ticaret ve Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması (CEPA) kapsamında temel hedefimiz ticaret hacmimizi 5 yıl içerisinde 40 milyar dolara çıkarmaktır. Türkiye ve BAE, enerji, savunma, otomotiv, dayanıklı mallar, ilaç ile yeşil ve dijital endüstriler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde yeni ortaklıklar kurma potansiyeline sahiptir. Türk ve BAE’li şirketlerimiz ve iş dünyalarımız oynayacakları proaktif rol sayesinde ikili iş birliğimizin derinleşmesi ve ticari hedeflerimize ulaşmamıza önemli katkılar sağlayabilecek konumdadırlar. Türkiye ve BAE’nin farklı alanlarda iş birliğini güçlendirmesi hem ikili ilişkilerimizde hem de bölgesel düzeyde önemli fırsatların ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.