İstanbul, Ankara, İzmir ve 44 ilde TOKİ’den ucuz arsa satışı!

Bakanlık müjdeli haberi verdi. İstanbul ve Ankara'nın içerisinde bulunduğu 47 il için tarih verildi. Detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 16:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişileri etkileyecek bir duyuru yayınladı. Bakanlık, Türkiye’nin 47 ilinde toplam 826 farklı mülkü uygun şartlarda satacak. Peki başvuru şartları neler? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

BAKANLIKTAN MÜJDELİ HABER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ülke genelinde 47 ilde 826 arsayı uygun şartlarda satıyor. Bu mülkler %25 peşinat ve 24 ay vade seçeneğiyle sunuluyor. Bakanlık, peşin ödemelerde %20 indirim yaparak yatırım yapmak isteyenler için uygun bir fırsat yaratmakta. 24-26 Nisan tarihlerinde saat 10.30’dan itibaren gerçekleştirilecek müzayedeye çevrim içi olarak da katılabilirsiniz. Yatırımcılar Türkiye’nin merkezinde yer alan bu gayrimenkullere sunulan avantajlı koşullardan yararlanma imkanına sahip oluyor. Bunlar konut, ticari, endüstriyel ve idari alanlardır. Ankara’da 75, İstanbul’da 18, Kahramanmaraş’ta 38, Kırklareli’nde 43, Konya’da 89, Mardin’de 52 ve Mersin’de 61 arsa için alıcılar gün sayıyor. Talebin yoğun olduğu eyaletlerde katılım başvuruları başladı. İhaleler 24, 25 ve 26’sında yapılacak.

Nisan 10.30 Açık artırma TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Binası Kent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Teklifler internet üzerinden de emlakmuzayede.com.tr adresinden verilebilmektedir. Barış Yüksel, Kırklareli ve İstanbul’da satılık gayrimenkul almak istediğini belirterek, şöyle konuştu: “İstanbul olmasaydı Kırklareli benim için ideal olurdu. Gayrimenkulün konut bölgesinde olması hoşuma gidiyor. Yüzde 25 peşin satın alma hakkı olduğunu düşünüyorum. Arsaya sahip olmak ev sahibi olmayı daha da kolaylaştırır. Bu fırsattan yararlanmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Yalçın Güntekin, “Mersin ve Mardin’de arsa almak istiyorum. Arsa alırsam orada ev yapmak daha kolay olur. Koşullar çok iyi ve pazarlık var. 24 ay vadeye izin veriyorum” dedi.